HomeJobZoom-in: Hoe stimuleert Elia het sportieve welzijn van zijn medewerkers?

Zoom-in: Hoe stimuleert Elia het sportieve welzijn van zijn medewerkers?

Elia hecht veel belang aan sport en aan het welzijn van zijn werknemers. Het bedrijf organiseert dan ook heel wat initiatieven, zoals de jaarlijkse Elia Trophy, een leuk en sportief teambuildingweekend.

Elk jaar een honderdtal medewerkers bijeenbrengen voor een sportief weekend: voor veel bedrijven klinkt dat als een utopie of zelfs een mission impossible. Maar voor Elia is het een realiteit én een schot in de roos. De Elia Trophy is een groot teambuilding evenement van vrijdagavond tot zondagmiddag. Een heel weekend lang nemen teams van vier werknemers het tegen elkaar op in verschillende sportieve maar ook leuke en ludieke challenges. En met succes! In juni kon het evenement rekenen op 160 deelnemers. De organisatoren hadden trouwens geen enkele moeite om hen te overtuigen: een week na de opening van de inschrijvingen zaten alle teams al vol!

De Elia Trophy levert alleen maar voordelen op. «Door het evenement volledig los te koppelen van de werkvloer, krijgt het personeel het bedrijf eens op een andere manier te zien. Het maakt het ook makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten of collega’s anders te leren kennen. Dat stimuleert de samenwerking achteraf», zegt Catherine Wojcicka, Event Manager bij Elia.

Het evenement promoot ook de waarden van het bedrijf, zoals zin voor initiatief, verantwoordelijkheid, samenwerking en flexibiliteit. «We proberen die waarden te integreren in de proeven. Met een sterke focus op het menselijke aspect. Er heerst een enorme teamspirit. Iedereen helpt elkaar», vertelt Catherine Wojcicka.

Maar die aandacht voor het sportieve welzijn van zijn medewerkers houdt daar niet op. Het hele jaar door kunnen zij op de twee sites in Brussel terecht in een sportzaal met de nodige uitrusting. Elia neemt ook elk jaar deel aan de 20 km door Brussel, met een team van zowat zestig deelnemers. «We staan natuurlijk ook open voor initiatieven van onze medewerkers. Elia sponsort de inschrijvingskosten van teams die willen deelnemen aan sportevenementen zoals de marathon van Brussel en Gent, de Ekiden, de Smartrun en de Warmathon», besluit Catherine Wojcicka.

Het bericht Zoom-in: Hoe stimuleert Elia het sportieve welzijn van zijn medewerkers? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels