HomeJobDansend naar je werk in vier stappen

Dansend naar je werk in vier stappen

Druk, drukker, drukst, zo gaat het er op kantoor aan toe nu het jaar stilletjes aan op z’n einde loopt. Heb je het gevoel dat het allemaal te veel wordt? Dan kan het boek ‘Dansend naar je werk’ van coach Maximiliaan Winkelhuis soelaas bieden. Hij reikt je 99 manieren aan om minder te stressen, korter te vergaderen en beter te presteren. Wij pikten er de vier opvallendste uit.

1. Schud jezelf los

Zit je vast in een spiraal van negatieve gedachten? Gun jezelf een paar minuten pauze om te mediteren. Zijn natuurgeluiden en yopgaposes niets voor jou, dan kan je ook voor de actieve variant gaan. Zonder jezelf af, zet oppeppende muziek op en plaats je voeten recht onder je schouders. Begin losjes te schudden met je benen zonder je voeten te verplaatsen. Daarna mogen je ruggenwervels, schouders en armen meedoen. Voor deze oefening heb je niet veel plaats nodig. Desnoods doe je het met je koptelefoon op het toilet.

2. Knijp in je oren

Deze oefening is goud waard voor mensen die zich moeilijk kunnen concentreren. Knijp heel hard met je nagels in de randen van je oorschelpen. Begin bovenaan en zak steeds een centimeter tot je bij je oorlellen bent aanbeland. Blijf doorheen de hele oefening rustig ademhalen. Je oren zullen pijnlijk en warm aanvoelen, maar dat is net de bedoeling. Die pijn maakt je alerter en minder gestrest, en je zal zien, het werk zal daarna een stuk vlotter opschieten.

3. Schrijf een kinderbrief aan jezelf

De waarheid komt uit een kindermond, wordt wel eens gezegd. Kruip daarom in de huid van je jongere ik en laat het kind in jou vertellen hoe het er op je werk aan toe gaat. Wat vind je van je collega’s, je baas, de werkdruk…? Als je de dingen simpel bekijkt, kom je misschien tot nieuwe inzichten.

4. Wat voor dier ben jij vandaag?

Beeld je in dat je je op kantoor gedraagt als je favoriete dier. Ben je een fiere pauw, een speelse chimpansee of zo snel als een jachtluipaard? Zet de eigenschappen van je dier naar keuze extra in de verf en gebruik je fantasie om de stress op de werkvloer te verlagen.

Wie is Maximiliaan Winkelhuis?

Maximiliaan Winkelhuis is ruim twintig jaar werkzaam als managementcoach en communicatie- en leiderschapstrainer. Hij is de steun en toeverlaat van professionals uit het bedrijfsleven, de media, de politiek, de overheid en de danswereld.

Maximiliaan Winkelhuis, Dansend naar je werk, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 240 p., 17,50 euro

Het bericht Dansend naar je werk in vier stappen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels