HomeJobZoom-In: Gezond Leven

Zoom-In: Gezond Leven

«Fantastisch om de groei van
een bedrijf van dichtbij
mee te maken»

Een gezonde levensstijl komt er niet vanzelf. Daar zijn we best dagelijks mee bezig. Omdat we met z’n allen zoveel tijd doorbrengen op kantoor, spoort het Vlaams Instituut Gezond Leven ondernemingen aan om een gezonde leefomgeving te creëren voor hun werknemers. Zij kunnen nu via subsidies een bedrijfscoach inschakelen.

Tim De Vilder is 1 van de 42 opgeleide coaches, die bedrijven begeleidt voor een gezonde levensstijl op het werk. “Bedrijven zijn meer en meer bezig met acties rond beweging, gezonde voeding en mentaal welbevinden. Denk hierbij aan fruit op het werk of een fietsvergoeding. Al is het nog lang geen prioriteit. Daardoor schuiven ze gezondheidsprojecten te vaak op de lange baan. Jammer, want een gezonde werknemer levert een bedrijf heel wat op. Maar het is fantastisch om de groei van een onderneming van dichtbij mee te maken.”

Tijd voor spel

Wanneer een bedrijf Tim contacteert, legt hij vier sessies vast met een werkgroep die de organisatie zelf samenstelt. “Tijdens de eerste drie afspraken komen we samen tot een actieplan, dat het bedrijf dan op eigen houtje uitvoert. Het vierde contactmoment vindt zes maanden later plaats, waarin we terugblikken en bijsturen waar nodig. Het is belangrijk om vanaf de eerste sessie de juiste mensen rond de tafel te krijgen: mannen en vrouwen, actieve en minder actieve medewerkers, management en personeel… Zo vertegenwoordigen ze het hele bedrijf.”

De sessies zijn zeer interactief. “Op basis van een bord- en kaartspel denkt de werkgroep na waar ze als organisatie naartoe wil. Dit maakt dat de werkgroep in een open en ontspannende houding mee kan nadenken. Er is bijvoorbeeld ook een quiz over gezonde voeding. Zo blijft de werkgroep gemotiveerd”, besluit Tim.

Ook geïnteresseerd in een bedrijfscoach? Dien een subsidieaanvraag in op www.gezondopdewerkvloer.be

Het bericht Zoom-In: Gezond Leven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels