HomeJobZo geraak je vlot in Antwerpen

Zo geraak je vlot in Antwerpen

Nog tot en met december 2018 worden de Antwerpse Leien onderbroken ter hoogte van het Operaplein. Hoe baan je je alsnog een weg naar de binnenstad? Cheryl Horemans van de Stad Antwerpen geeft tips.

“Antwerpen is nog gewoon bereikbaar”, verduidelijkt woordvoerster Cheryl Horemans. “Als je met de wagen naar Antwerpen komt, heb je twee opties: ofwel parkeer je je op de Park & Ride en ga je verder met het openbaar vervoer, ofwel volg je de omleidingsborden om in de binnenstad te geraken. Die Park & Ride-plaatsen zijn trouwens te vinden in alle windrichtingen van de stad.”

Wie bang is voor een gebrekkig openbaar vervoer vanop de Kiss & Ride-parkings hoeft volgens Horemans niets te vrezen. “De Lijn heeft haar aanbod uitgebreid. Er worden nieuwe toestellen ingezet die meer mensen kunnen vervoeren. De frequentie is hetzelfde gebleven, maar uit onderzoek is gebleken dat het niet nodig is om die frequentie op te drijven. Mensen zitten zeker niet op overvolle trams”, klinkt het.

En hoe zit het dan met de fietsers? “Ook zij kunnen nog gewoon door. Wie zich snel van punt A naar punt B wil verplaatsen kan gewoon de fietsroutes naast en rond de werf volgen. Ook op de parallelle assen hebben we fietspaden getekend. Wie liever niet met de fiets door het drukke stadsverkeer manoeuvreert kan ook gebruik maken van alternatieve fietsroutes. Daarbij denken we vooral aan gezinnen met kinderen”, legt Horemans uit. Kaartjes voor deze fietsroutes kunnen verkregen worden bij de Stad Antwerpen, maar ook bij de plaatselijke handelaars.

Om een vlotte doortocht door de stad te garanderen, houd je best dit in het achterhoofd:

1. Informeer je vooraf over de opties

Kijk voor je vertrekt even waar de werken zich bevinden en hoe de verkeerssituatie eruit ziet. De kans is groot dat er alternatieve routes bestaan.

2. Combineren kan je leren

Probeer niet om zoals vroeger het hele traject met de auto af te leggen, maar overweeg om je wagen onderweg ergens aan de kant te zetten of probeer om samen met vrienden naar je bestemming te rijden.

3. Vermijd de spits

Door een halve dag thuis te werken of wat vroeger of later te vertrekken, kan je het drukste moment van de dag gemakkelijk vermijden. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te doen: elke wagen telt.

4. Neem de trein

Het station van Antwerpen-Centraal is goed omsloten door bussen, trams en premetrostations. Voor wie vanuit een andere stad naar Antwerpen komt, is de trein dan ook een prima optie.

5. Reken wat extra tijd in

Moet je op een bepaald uur ergens geraken? Reken veiligheidshalve dan wat extra tijd in en zoek vooraf op de site www.slimnaarantwerpen.be uit hoe je ter plaatse geraakt.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels