HomeJobVerpleegkundigen zijn tevreden over hun job

Verpleegkundigen zijn tevreden over hun job

Uit de enquête van Express Medical blijkt dat verpleegkundigen hun job graag doen. Aan het onderzoek namen 2.047 Belgen deel, waarvan 800 verpleegkundigen.

Verpleegkundigen geven hun job een 7,5/10, terwijl de gemiddelde werkende Belg een 7,2/10 haalt qua jobtevredenheid.

Daarbij zou 70 % van de verpleegkundigen opnieuw voor dezelfde job kiezen. De belangrijkste motivatie is waardering op de werkvloer, maar ook van kennissen, (75 %) en mensen kunnen helpen (33 %). Zes op de tien verpleegkundigen is zelfs bereid om hun eigen gezondheid in gevaar te brengen om patiënten te kunnen helpen.

Nog werk aan de winkel

Maar het blijft een veeleisende job. Zes op de tien verpleegkundigen geeft een te hoge werkdruk aan. Patiënten en hun families worden veeleisender en de tijdsdruk, prestatiedrang en een uitgebreide administratie zorgen ervoor dat maar liefst 99 % van het verplegend personeel stress ervaart.

Interimcontract

Wat opvalt in de resultaten van het onderzoek, is dat verpleegkundigen die via tijdelijke contracten werken, juist tevredener zijn over hun job en hun werkomstandigheden dan verpleegkundigen met een vast contract. 84% van de uitzendkrachten kiest bewust voor een interimcontract omwille van de grote flexibiliteit.

Loopbaanbegeleiding blijkt ook een belangrijk punt op de agenda. 57 % van alle verpleegkundigen geeft aan binnen de huidige job onvoldoende begeleiding te krijgen. Ook hier kan een interim­bureau soelaas bieden. Express Medical volgt haar werknemers nauw op en hecht belang aan een warm onthaal.

Enkele cijfers uitgelicht:

  • Verpleegkundigen geven hun job een 7,5/10
  • 99 % ervaart stress
  • 11 % wil betere werk­omstandigheden

Benieuwd wat Express Medical voor jou kan betekenen?.
Contacteer dan zeker onze consultants via www.expressmedical.be.


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels