HomeJobZij werken in het OLV Ziekenhuis in Aalst, Asse en Ninove

Zij werken in het OLV Ziekenhuis in Aalst, Asse en Ninove

Guy Verlé

57 jaar, Adjunct-Dienstverantwoordelijke Magazijn

Wat vind je leuk aan je job?

«Mijn dienst levert materiaal aan alle afdelingen van het ziekenhuis met ‘maar’ één doel: onze patiënten de beste zorg toedienen. Met die gedachte kom ik met plezier werken. De goede contacten die ik heb met alle diensten van het ziekenhuis zijn mooi meegenomen. »

Waarom werk je graag in het OLV Ziekenhuis?

«Toen ik hier tien jaar geleden begon, viel de professionele aanpak meteen op. Dankzij ons innovatief ‘kanbansysteem’ zitten we nooit zonder voorraad. Wij waren één van de eerste ziekenhuizen die dat systeem toepaste. Andere ziekenhuizen komen zelfs bij ons langs om hierover bij te leren.»

Pieter Bauwens

33 jaar, Hoofdverpleegkundige Geriatrie Asse

Wat vind je leuk aan je job?

«Als hoofdverpleegkundige heb ik een uitdagend takenpakket vol variatie. In de eerste plaats zorg ik er natuurlijk voor dat de patiënten de nodige hulp krijgen. Verder werk ik intens samen met de artsen en verpleegkundigen en heb ik contact met familieleden van patiënten. Ik haal ook veel voldoening uit het coachen van mijn team. Ik probeer met iedereen rekening te houden.»

Waarom werk je graag in het OLV Ziekenhuis?

«Op een paar jaar tijd ben ik van de dienst Orthopedie doorgegroeid naar de afdeling Cardiovasculaire en Thoracale Heelkunde en nu werk ik als hoofdverpleegkundige op de dienst Geriatrie. Ik heb steeds mogen meewerken aan projecten over de verschillende afdelingen heen, en het management toont ook appreciatie voor mijn inzet. Iedereen kent je bij naam en weet wie je bent.»

Anke Kestens en Lindsey Meysmans

24 en 23 jaar, Verpleegkundigen Intensieve Zorgen

Wat vinden jullie leuk aan jullie job?

«Wij hebben voor een job als verpleegkundige gekozen omwille van het zorgende aspect en het sociaal contact. Op de Dienst Intensieve Zorgen komen we met verschillende ziektebeelden in aanraking, dus kunnen we onze medische en verpleegkundige kennis ten volle benutten. Hier hebben we elk maximaal drie patiënten onder onze hoede, waardoor we ons werk grondig kunnen uitvoeren.»

Waarom werken jullie graag in het OLV Ziekenhuis?

«Wij hebben hier allebei stage gelopen en de begeleiding was top. Tijdens de werkuren mogen we extra opleidingen volgen, in het ziekenhuis of extern. Ik heb mijn Bachelor-na-bachelor pas gehaald toen ik hier al werkte, en daarvoor heeft het ziekenhuis mij gesteund, niet alleen financieel maar ook door mijn lesuren te laten meetellen als werkuren.»

Het bericht Zij werken in het OLV Ziekenhuis in Aalst, Asse en Ninove verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels