HomeJobZij werken bij Elia

Zij werken bij Elia

«Ik krijg even veel kansen om te groeien als een man»

Arianne Mertens (links)

Program Manager, 32 jaar

“Ik ben Program Manager voor het de- partement Infrastructure. Daar beheer ik de projecten van ontwerp tot reali- satie. Dit doe ik samen met een team van projectleiders, technische profie- len en communicatie experts. Verder ga ik in dialoog met lokale besturen en buurtbewoners, zodat zij begrijpen waar- om we ingrijpende werken uitvoeren.

Momenteel zit het Stevinproject in haar eindfase. Elia realiseert met dit project een nieuwe stroomverbinding tussen de kust in Zeebrugge en het binnenland voor het aansluiten van de nieuwe wind- molenparken op zee. Het is heel boeiend om aan zo’n groot en groen project mee te werken.”

“Op het terrein zijn de mannen zeker in de meerderheid bij Elia, maar op kantoor werken ook heel wat vrouwen. Met mannen samenwerken doe ik graag, ze zijn meestal to the point. Ik heb trouwens niet het gevoel dat ik als vrouw anders behandeld word. Ik krijg hier even veel kansen om te groeien.”


«Een vrouwelijke touch in een mannenwereld»

Caroline Bosschaerts (rechts)

Assets Performance Analysis Manager, 29 jaar

“Ik ben verantwoordelijk voor het team dat alle incidenten en zeldzame elektri- sche fenomenen op het netwerk analy- seert. Het doel is te vermijden dat het nog eens gebeurt en continu de pres- taties van ons netwerk te verbeteren.”

“Ik heb het altijd belangrijk gevonden voor een vrouwelijke touch te zorgen in een overwegend mannelijke omgeving. Ik heb nog nooit problemen gehad om me te integreren of om mijn standpun- ten te laten respecteren. Elia heeft daar veel aandacht voor. Ik heb me nog nooit gediscrimineerd gevoeld.”

“De werksfeer is er een van respect. Professioneel, maar ook gezellig. Bovendien is het bedrijf vrij flexibel. Het is hier makkelijk om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.”

“Ze zeggen weleens dat ik een manager ben met een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen. Dat zegt genoeg over de meerwaarde van vrouwen in een bedrijf als Elia. De vrouwen met wie ik hier werk, zijn volhardend en vastberaden. Soms leggen we ook iets meer finesse en gevoeligheid aan de dag dan onze mannelijke collega’s.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels