HomeJobZij werken bij de Nationale Loterij

Zij werken bij de Nationale Loterij

Karine en Karol zijn trotse medewerkers van de Nationale Loterij en komen met het openbaar vervoer en de fiets naar de kantoren in Brussel.

« Op de trein heb ik tijd voor mezelf »

Karine Vereecke (links),
58 jaar, Regulatory Affairs

Waarom werk je graag bij de Nationale Loterij?

“Ik werk hier graag want de Nationale Loterij schenkt haar winst in één of andere vorm terug aan de gemeenschap. Door hier te werken heb ik het gevoel mijn steentje bij te dragen aan het algemeen welzijn. De werksfeer is zeker ook een positief punt. We werken hier allemaal heel collegiaal samen.”

Werk je graag in Brussel?

“Ik woon in Oostende, dus ik zit lang op de trein. Dat vind ik niet erg, zo heb ik voor en na het werk wat tijd voor mezelf. Op de trein kom ik ook makkelijker aan lezen toe. Werken in Brussel doe ik graag omdat ik hier ongelooflijk veel verschillende talen om me heen hoor en als taalkundige vind ik dat fantastisch!”

Vind je dat de Nationale Loterij voldoende investeert in duurzame mobiliteit?

“Trein, bus, metro en tram worden volledig terugbetaald. De meeste collega’s kiezen dan ook voor het duurzame alternatief van het openbaar vervoer. We dragen dus zeker bij om het fileprobleem wat minder groot te maken. We kunnen occasioneel ook thuis werken, bijvoorbeeld op stakingsdagen.”


 

« Mijn fietsvergoeding schenk ik aan het goede doel »

Karol De Decker (rechts),
46 jaar, Digital Touchpoint Management

Waarom werk je graag bij de Nationale Loterij?

“Ik maakte het prille begin van het online spelplatform van de Nationale Loterij mee, en dat was erg boeiend. Nog steeds haal ik veel voldoening uit de samenwerking met collega’s van onze marketingdienst met verschillende digitale specialisaties. Bij ons is veel ruimte voor initiatief en vernieuwing.”

Werk je graag in Brussel?

“De ligging in het Europese kwartier vind ik fantastisch. Het kantoor is gemakkelijk bereikbaar en we komen met verschillende nationaliteiten in contact. De Nationale Loterij is ook een tweetalig bedrijf en dat ligt me wel.”

Vind je dat de Nationale Loterij voldoende investeert in duurzame mobiliteit?
“De Nationale Loterij neemt verschillende initiatieven om duurzame mobiliteit te bevorderen; zo stelt ze op de hoofdzetel bijvoorbeeld (elektrische) fietsen ter beschikking aan de medewerkers voor werkverplaatsingen in Brussel. Ik werk zelf één dag per week van thuis en de rest van de week kom ik met de fiets vanuit Strombeek-Bever. De Nationale Loterij stelde een aantal jaren geleden voor om met een paar collega’s mee te doen aan de 1000 km fietsen voor Kom op tegen Kanker. Als voorbereiding ben ik toen begonnen met fietsen naar het werk. Nu is fietsen vooral mijn bijdrage aan een beter milieu en de fietsvergoeding, die ik vaak schenk aan een goed doel, is een mooi extraatje.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels