HomeJobWerken met kanker kan wél

Werken met kanker kan wél

Kanker is een ingrijpende ziekte, die weegt op relaties, maar ook op de carrière. Het aantal loopbaanvragen over werk en kanker neemt dan ook toe. Loopbaancentrum Arabel wil daarom helpen.

De loopbaancoaches richten zich tot personen die de diagnose kanker krijgen en aan het werk zijn, die willen gecoacht worden in de nieuwe situatie of die zich willen voorbereiden om opnieuw te gaan werken.

Vragen over beleving van het werk, zingeving, een nieuw zelfbeeld, omgaan met relaties, angst en vermoeidheid komen aan bod tijdens de sessies. De coaches trachten de cliënten bewust te maken van hun krachten en talenten waarmee ze zelf oplossingen kunnen vinden.

Hoe struikelstenen stapstenen worden

Daarnaast heeft Arabel een e-book uitgebracht met twaalf getuigenissen. Stuk voor stuk mensen die erin geslaagd zijn om tijdens en na de ziekte opnieuw aan de slag te gaan.

Het gaat om mannen en vrouwen met uiteenlopende functies. Tussen de getuigenissen zitten enkele bekende Vlamingen zoals hoofd van Flanders Investment & Trade Claire Tillekaerts, rouwdeskundige en auteur Manu Keirse en acteur Marc Van Eeghem (foto).

Het zijn unieke en sterke verhalen van mensen die bij tegenslag blijk geven van sterke zelfhelende krachten.

“Met het e-book ‘Hoe struikelstenen stapstenen worden’ willen we mensen die tijdens hun loopbaan getroffen worden door kanker of een andere chronische ziekte inspireren en inzichten geven in wat helpt in het werk.

Tegelijk wil het e-book ook iedereen die betrokken partij is op de werkvloer – werkgevers, HR-verantwoordelijken, leidinggevenden en collega’s – bewust maken van wat ernstig ziek zijn doet met een mens én waar zij zelf nog meer kunnen ondersteunen”, besluit Ella Ghysels, gedelegeerd bestuurder.

Download het gratis e-book hier

 

 

 

Fotocredits: Jimmy Kets

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels