HomeJobWat is dat, duurzaam werken ?

Wat is dat, duurzaam werken ?

Waar denk jij aan als je ‘duurzaamheid op het werk’ hoort? Voor heel wat werknemers gaat dat over initiatieven die de milieu-impact van hun bedrijf verkleinen. Door bijvoorbeeld afval te sorteren of resoluut minder afval te produceren. Maar voor de helft van de werknemers is duurzaam werken synoniem met een bredere visie, die ook betrekking heeft op de werkomstandigheden.

Stress, altijd beschikbaar zijn, het helpt niet echt bij je professionele ontplooiing. Zo wil 58% van de ondervraagden in een enquête van Manutan, een leverancier van kantoorbenodigdheden, niets weten van thuiswerk. En de helft van hen wil zelfs een wettelijk verbod op bereikbaarheid via mail of telefoon buiten de werkuren.
De HR-manager van Manutan, Lydia Rongen, heeft er geen probleem mee dat collega’s buiten de werkuren met elkaar praten. Het zijn net de uitgelezen momenten om te praten over de druk die soms ervaren wordt op kantoor. Het is belangrijk dat die discussieruimten ontwikkeld worden.

“34% van de werknemers bekijkt bijvoorbeeld zijn werkmail thuis. Blijkbaar is niet iedereen blij om dat te doen”, zegt Lydia. “Daarom moeten werkgevers nieuwe manieren vinden om met hun personeel om te gaan. Ze moeten met een frisse blik naar die situatie kijken.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels