HomeJobVlaamse overheid: « Het imago van de grijze ambtenaar staat heel ver van...

Vlaamse overheid: « Het imago van de grijze ambtenaar staat heel ver van de realiteit »

Pas afgestudeerd of al wat ervaring achter de rug? Bij de Vlaamse overheid zijn er diverse jobmogelijkheden. Niel, Jodie en Jannes begonnen er in 2017 aan hun nieuwe job.

Niel Van Herck is Content Marketeer bij Toerisme Vlaanderen. “Samen met een team brainstorm ik over hoe we meer buitenlandse toeristen naar Vlaanderen kunnen krijgen. We communiceren rond verschillende Vlaamse troeven, zoals de Vlaamse keuken, onze kunststeden en wielrennen. We bedenken content, ontwikkelen die en zorgen ervoor dat dit zoveel mogelijk mensen bereikt. Campagnes creëren we zelf, bijvoorbeeld met foto’s en video’s, of laten we maken door een bureau. Bij mijn job komt zowel studiewerk, strategie en innovatief denken kijken. Die combinatie maakt het boeiend. Ik ben ook erg geïnteresseerd in toerisme. Naast mijn job bij Toerisme Vlaanderen onderhoud ik een reisblog in bijberoep.”

Prachtig historisch gebouw

Niel wil komaf maken met het clichébeeld van een stoffige overheid. “Ik zit in een tof team, met collega’s die jong van geest zijn. Het imago van de grijze ambtenaar staat heel ver van de realiteit. Onze kantoren zijn gelegen aan de Grasmarkt in het centrum van Brussel in een prachtig historisch gebouw met moderne vergaderzalen. Ik ben nog steeds onder de indruk wanneer ik ’s ochtends toekom.”

Bij de Vlaamse overheid geniet je van fijne voordelen. “We voelen dat hier voor ons gezorgd wordt. De mooie loonvoorwaarden worden aangevuld met een fietsvergoeding, een hospitalisatieverzekering, fruit op kantoor en de mogelijkheid om te telewerken.”

Virtual Reality

Toerisme Vlaanderen experimenteert voor zijn campagnes met de nieuwste (digitale) communicatiemiddelen. “Ons team kan kort op de bal spelen, maar ook een nieuwe koers uitstippelen op lange termijn. We proberen daarom de toekomst in te halen met Instastories, advertenties op Facebook en zelfs een Augmented Reality project.”
Niel is nog lang niet uitgezongen bij Toerisme Vlaanderen. “Ik droom van een levensgrote box die alle zintuigen aanspreekt. De bezoeker moet Vlaanderen kunnen zien, ruiken, horen, proeven en voelen. Locatie? Times Square, New York!”


Vijf redenen om bij de Vlaamse overheid te werken:

  • Erg diverse carrièremogelijkheden
  • Jonge en dynamische omgeving
  • Veel leuke extra’s
  • Goede ondersteuning voor starters
  • Veel verantwoordelijkheid

«Ik ben in een heel fijn team terecht gekomen»

Jodie Vanackere,
Diensthoofd erfbelasting bij Vlaamse Belastingdienst in Leuven

“Als iemand overlijdt, moeten de erfgenamen een aangifte indienen. Wij berekenen daarop dan de erfbelasting. Ik sta aan het hoofd van een fijn team dat de materie heel goed kent. Ik sta in voor het plannen, organiseren, coördineren, opvolgen en bijsturen van dagelijkse werkzaamheden. Maar dat laatste valt dus heel goed mee. De functie en de materie spraken me enorm aan. Ik krijg hier bovendien de kans om voortdurend te verbeteren en te ontwikkelen door middel van ruime opleidingsmogelijkheden.”

 

«De Vlaamse overheid biedt werkzekerheid»

Jannes Drijkoningen,
Applicatiebeheerder bij het Agentschap Overheidspersoneel

“Ik ben Applicatiebeheerder op het financiële domein. Ik zorg voor een goed werkende loonmotor zodat de lonen van het overheidspersoneel correct worden uitbetaald. Geen twee problemen zijn dezelfde. IT is een snel evoluerende wereld en dat houdt me scherp. De Vlaamse overheid biedt werkzekerheid en mijn indiensttreding werd vlot geregeld. Als schoolverlater is dat handig. Toen ik net begon, kreeg ik een ‘peter’ toegewezen. We bekeken samen nieuwe cases en doorliepen alle stappen. Ook nu zitten we nog vaak samen. Vier ogen zien immers meer dan twee.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels