HomeJob«Vincent Kompany raadde me aan Nederlands te leren»

«Vincent Kompany raadde me aan Nederlands te leren»

Belkacem Amarouche spreekt al vier talen: Frans, Arabisch, Berbers en Engels. En toch leert de Belg van Algerijnse afkomst vandaag Nederlands. “Zo kan ik ook met mensen in Vlaanderen spreken.”

Wie: Belkacem Amarouche
Leeftijd: 44
Studies: Europees Recht en doctoraat aan de ULB
Activiteit: Vroeger Algerijns parlementslid, Vandaag werkzoekend en cursist Nederlands bij VDAB

 

“Het was Vincent Kompany die me aanspoorde Nederlands te leren”, lacht Belkacem Amarouche. “Niet dat ik hem persoonlijk ontmoette. Wel zag ik online en in de Brusselse metro affiches van hem voor gratis lessen Nederlands via Actiris en VDAB. Daarvoor ben ik de organisaties en de voetbalster nu al uiterst dankbaar.”

Parlementslid tot 2017

Belkacem was tussen 2014 en 2017 verkozen tot parlementariër van de Algerijnse gemeenschap die in Europa en Noord-Amerika is gevestigd. Hij woont al 20 jaar in België met zijn vrouw en 2 zonen. Vandaag zoekt hij werk met een diploma Europees Recht op zak en een doctoraat aan de ULB over de relaties tussen Europa en de landen rond de Middellandse Zee.

“Werk vinden is niet eenvoudig voor mij als hoogopgeleide”, ondervindt Belkacem. “Ik zoek werk op mijn niveau en merk dat bedrijven schrik hebben van zo’n duur profiel als ik. Misschien dat ik daarom binnenkort als zelfstandige start.”

Werken aan vrede

Zijn droomjob? “Ik hou van multiculturaliteit en organisaties die vrede brengen en bewaren tussen verschillende volkeren. Zo zetten ik en de soefi waarvan ik deel uitmaak, onze schouders onder de International Day of Living Together in Peace op 16 mei 2018.
Ik zou dan ook graag aan de slag gaan als adviseur of advocaat voor een vredesorganisatie.”

Andere optie is lesgeven over multiculturaliteit. “Ik merk dat er nauwelijks cursussen bestaan over multiculturaliteit en de ethiek van verschillende bevolkingsgroepen. Met plezier zou ik daarover lesgeven bij VDAB.”

Gratis cursus Nederlands

Momenteel leert Belkacem Nederlands omdat hij meer contacten en gesprekken wil met Vlamingen. “Zo kan ik ook hun cultuur ten volle leren kennen. Ik zou ook graag spreken in het Nederlands op conferenties.

Ik sprak al een beetje Nederlands en wil het sterk verbeteren. Daarom hoop ik vooral veel te kunnen spreken in de lessen. Het lijkt me dat we door mondelinge oefeningen ons sterker verbeteren.”

Het bericht «Vincent Kompany raadde me aan Nederlands te leren» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels