HomeJobVier op de tien bedrijfsleiders bezorgd om technologische en economische veranderingen

Vier op de tien bedrijfsleiders bezorgd om technologische en economische veranderingen

Vandaag de dag maken managers zich zorgen over heel uiteenlopende zaken. Op kop: 41% is ongerust over de technologische verandering en de economische onzekerheid. Bovendien voelen heel wat managers de hete adem van hun concurrenten (37%). Ook intern zien ze dreigingen: het behouden en aantrekken van talent zorgt eveneens voor heel wat kopzorgen (34%). Dat blijkt uit een bevraging van gespecialiseerd rekruteringsbureau Robert Half.

Technologische evoluties volgen elkaar steeds sneller op. De zogenoemde vierde industriële revolutie zorgt ervoor dat bedrijven steeds bij de pinken moeten zijn en het zich niet kunnen permitteren om de recentste ontwikkelingen te missen. Bijna de helft van de bedrijfsleiders maakt zich voornamelijk zorgen om data-analyse, op de voet gevolgd door software apps en artificiële intelligentie (beiden 44%).

Brexit

Het economische klimaat wordt sterk beïnvloed door de politieke situatie. Onder andere de brexit jaagt ondernemers schrik aan. De helft van de ondervraagden verwacht een grote impact te zullen ervaren van de pokitieke veranderingen. Net iets meer dan een op drie maakt zich hier in grote mate zorgen om. De helft van de managers verwacht ook dat de groeiende markten een impact zullen hebben op hun business dit jaar, waarbij ze ook een grote invloed verwachten van de groeiende concurrentie (37%).
Een op de drie managers geeft nog aan dat talent aantrekken en behouden hen slapeloze nachten bezorgt. Op CFO-niveau gaat het zelfs om 45% van de ondervraagden die zich hier zorgen over maakt.

Het bericht Vier op de tien bedrijfsleiders bezorgd om technologische en economische veranderingen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels