HomeJob«Veel mensen lopen verloren in de medische wereld»

«Veel mensen lopen verloren in de medische wereld»

Bizidee geeft frisse ideeën een duwtje in de rug met de ondernemerswedstrijd ‘Pop Poll’. Dokter Gabry Kuijten van My Cancer Navigator won de laatste editie met glans. Zij geeft kankerpatiënten gepersonaliseerde info in een taal die ze begrijpen.

Wie kan My Cancer Navigator raadplegen?

«Mensen die net te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben, maar ook kankerpatiënten die al een tijdje ziek zijn. Dan is duidelijke info over mogelijke behandelingen cruciaal. Ik bekijk het medisch verslag en overleg met wetenschappers van het Antikankerfonds en oncologen uit het buitenland. Daarna beantwoord ik alle vragen van de patiënt tijdens een persoonlijk gesprek, in mensentaal. Maar My Cancer Navigator vervangt de dokter niet. We geven geen medisch advies, enkel informatie.»

Hoe ben je op dit idee gekomen?

«Als arts merkte ik dat veel mensen verloren lopen in de medische wereld. Toen mijn broer twee jaar geleden ziek werd, heb ik hem geholpen door alle informatie over mogelijke behandelingen te bundelen. Ik wilde ook andere patiënten ondersteunen en ging samenwerken met het Antikankerfonds. Ondertussen hebben we al 50 patiënten kunnen helpen. Sommige hebben op basis van onze info toegang gekregen tot een therapie die hen nog niet was voorgesteld.»

Welke richting wil je uit met My Cancer Navigator?

«We zijn op zoek naar partners, zowel in de non-profit sector, als mutualiteiten of ziekenhuizen, of grote bedrijven die onze service willen aanbieden aan zieke werknemers.»

Ook een goed idee? Doe mee aan de Pop Poll van Bizidee. Wie weet win je een prijzenpakket ter waarde van 4.000 euro.

www.bizidee.be/pop-poll

Het bericht «Veel mensen lopen verloren in de medische wereld» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels