HomeJobSteeds meer jonge ingenieurs kiezen voor job in energiesector

Steeds meer jonge ingenieurs kiezen voor job in energiesector

Ingenieurs die net van de schoolbanken komen, tonen meer en meer interesse in de energiesector. De sector heeft een goede reputatie bij studenten en ook de focus op hernieuwbare energie spreekt veel startende ingenieurs aan.

Rekruteringsexpert Hays merkt het afgelopen jaar een stijging bij afgestudeerde ingenieurs die aan de slag willen in de energiesector. Die sector heeft een goede reputatie dankzij de interessante voorwaarden die hij biedt.
Naast een aantrekkelijk loon is er vaak voldoende mogelijkheid om binnen het bedrijf door te groeien. En ook de aandacht voor duurzame projecten is belangrijk voor zowel bedrijf als werknemer. «Studenten ingenieur zijn net als iedereen bezig met het milieu en hernieuwbare energie. Zij vinden het belangrijk om ook op hun werk de lijn uit hun privéleven door te trekken. Jonge ingenieurs gaan specifiek op zoek naar een werkgever die inzet op milieuvriendelijkheid en bijvoorbeeld een elektrische fiets aan zijn werknemers geeft in plaats van een wagen», aldus Melanie D’Huyvetter, rekruteringsexperte in Engineering & Technology bij Hays.

Werkzekerheid

Wie afstudeert als ingenieur is bijna zeker dat hij of zij meteen kan starten. Er zijn nog steeds veel open vacatures in die sector, vooral bij technische ingenieurs in gespecialiseerde richtingen zoals Research & Development en Automation. «We merken dat het heel moeilijk is om de juiste mensen te vinden voor die specifieke technische jobs. We hebben de indruk dat er opnieuw meer ingenieurs afstuderen, maar vaak gaan zij op zoek naar functies die het puur technische overschrijden en waarbinnen hun communicatieve, commerciële en management vaardigheden ook aan bod komen», beweert D’Huyvetter.

Uitdaging

Opvallend is dat studenten ingenieur zich tijdens hun opleiding al goed informeren over toekomstige jobs. Ze trekken met doelgerichte vragen richting een rekruteerder. «We krijgen steeds vaker studenten over de vloer die willen weten welke job nu het beste bij hun persoonlijkheid past. Veel van hen willen een afwisselende job. De meest gebruikte woorden door startende ingenieurs zijn dan ook ‘uitdaging’ en ‘variatie’», besluit D’Huyvetter.

Het bericht Steeds meer jonge ingenieurs kiezen voor job in energiesector verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels