HomeJobEen op de drie werknemers vindt zichzelf slimmer dan de baas

Een op de drie werknemers vindt zichzelf slimmer dan de baas

Maar liefst 31% van werkend Nederland denkt dat hij of zij intelligenter is dan de leidinggevende(n). Dit blijkt uit een onderzoek van acties.nl onder 1.119 Nederlanders in loondienst. Van alle ondervraagden zegt meer dan de helft dat zij op dit moment te weinig betaald krijgen.

Het zijn voornamelijk mannen die zichzelf slimmer inschatten dan hun leidinggevende. Zo zegt maar liefst 35% van hen intelligenter te zijn dan de baas, tegenover slechts 24% van de ondervraagde vrouwen. «In het verleden heb ik ook weleens het gevoel gehad snuggerder te zijn dan mijn leidinggevende», zegt Vince Franke van Acties.nl. «Toen ik mijn eigen bedrijf startte, merkte ik pas wat er als manager allemaal op je afkomt. Wellicht had ik mijn oordeel iets te snel klaar.»

Roddelen

Ondanks het feit dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat zij onderbetaald worden, zegt 85% het goed te kunnen vinden met hun huidige baas. Vooral vrouwen houden er een goede relatie op na met hun leidinggevende (88%). Tegelijkertijd roddelen vrouwen veel vaker over hun leidinggevende dan mannen, 65% tegenover 55%.

Ook wanneer het collega’s betreft, kwebbelt twee derde van de vrouwen er lustig op los. Onder mannen bedraagt dit percentage 52%. Franke: «Als werkgever vind ik het belangrijk om op goede voet te staan met mijn werknemers. Al maak ik me over het geroddel geen enkele illusie. Toch heb ik liever dat ze het over mij hebben, dan over elkaar.»

Ruziemaken

Waar meer dan de helft van de werkenden roddelt over hun leidinggevende of collega(’s), zegt 62% van hen zich weleens te ergeren aan het roddelgedrag van een of meerdere collega’s. Vrouwen (66%) storen zich vaker aan het gekonkel van collega’s dan mannen (60%).

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de mannen weleens ruziemaakt met collega’s. Mannelijke veertigers spannen met 57% de kroon. Franke: «Het lijkt erop dat mannen eerder de confrontatie zoeken dan vrouwen, die hun ongenoegen met een collega of leidinggevende op een andere manier laten blijken. Ik heb zelf nog nooit ruzie gehad met een collega, maar ik heb in het verleden wel vaak ruzies gezien op de werkvloer. Het ging hierbij vaak om mannen, al kunnen vrouwen er ook wat van.»

Het bericht Een op de drie werknemers vindt zichzelf slimmer dan de baas verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels