HomeJobSnel even mailen? Niet voor deze vijf zaken

Snel even mailen? Niet voor deze vijf zaken

E-mails zijn niet meer weg te denken van de werkvloer. Het aantal mailtjes dat je op een dag stuurt, is niet meer op één hand te tellen. Toch zijn niet alle e-mails even onschuldig. Deze vijf zaken kaart je beter aan in een persoonlijk gesprek.

1. De prestaties van je collega’s

Positief of negatief, de prestaties van je collega’s zijn geen onderwerp om per mail te discussiëren. Ironie en sarcasme is op papier niet altijd even gemakkelijk te detecteren, waardoor er snel misverstanden ontstaan.

2. Ongevraagd advies

We hebben allemaal een hekel aan betweters en zeker per mail kan ongevraagde feedback gemakkelijk in het verkeerde keelgat schieten. Als je opmerkingen of bedenkingen hebt bij een bepaald artikel, loop dan even naar het bureau van de collega in kwestie zodat je mondeling feedback kan geven.

3. Je privéleven

Of je nu met een gigantische kater op het werk zit, in de clinch ligt met je lief of koffie geknoeid hebt op je toetsenbord, dat soort zaken bespreek je bij voorkeur niet op de werkvloer, en al zeker niet per mail.

4. Kritiek

Iemand persoonlijk aanvallen of commentaar geven op de managementstijl van je baas is absoluut not done via je werkmail. Je e-mails kunnen altijd door iemand anders gelezen worden, waardoor een onschuldig grapje al snel uitgroeit tot een persoonlijke vete.

5. Gevoelige onderwerpen

Voor mensen die graag conflicten vermijden kan het verleidelijk zijn om gevoelige zaken per mail te bespreken. Toch is dit echt het laatste wat je mag doen. Als je wil pleiten voor een thuiswerkdag, meer loon of flexibele werkuren doet je dit best face to face.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels