HomeJobMuziek verhoogt de productiviteit

Muziek verhoogt de productiviteit

Van sporten tot vervelende klusjes in huis: er zijn veel zaken die beter gaan met een streepje muziek. De vraag is nu: wat doet muziek voor je productiviteit op de werkvloer?
Het goede nieuws? Wetenschappelijke studies zijn het erover eens dat muziek een gunstige invloed kan hebben op je productiviteit. Kan, want niet elk soort muziek is even geschikt om tijdens de werkuren te beluisteren.

Wat luister je best?

Wie de hele dag achter een bureau zit, opteert bijvoorbeeld het best voor muziek met constante tonen. Dit helpt om geconcentreerd te blijven. Pop, lichte rock of klassieke muziek zijn bijvoorbeeld perfect geschikt als achtergrond. Hetzelfde geldt voor het themalied van je lievelingsfilm of andere, instrumentale nummers. Heavy metal luister je anderzijds maar beter niet, omdat de vocale en instrumentale uitschieters erg afleidend kunnen werken.
Als je zware fysieke arbeid verricht is het om met uptempo beats, house, dancemuziek, hard rock en heavy metal te draaien. Deze genres zorgen ervoor dat je werkritme vanzelf hoger ligt.

Hoe werkt het?

Door te luisteren naar onze favoriete muziek komt er dopamine of gelukshormoon vrij in onze hersenen. Dit gebeurt ook wanneer je sport of jezelf beloont met een lekker koekje. En dat helpt dan weer om tevreden achter je bureau te zitten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels