HomeJobPuratos werft aan. Zin om ons team te komen versterken ?

Puratos werft aan. Zin om ons team te komen versterken ?

Puratos, een Belgisch bedrijf in constante groei met een familiale sfeer, waar je alle ingrediënten vindt voor een succesvolle carrière. Puratos telt meer dan 8000 medewerkers wereldwijd en voorziet bakkers en patissiers van kwalitatieve producten, bijvoorbeeld kant-en-klare bakmixen zoals het populaire Vitaplus meergranenbrood alsook de echte Belgische chocolade geproduceerd in eigen fabriek. Voor het rekruteren van operatoren werkt Puratos in tandem met Randstad om de juiste profielen te vinden.

«Werken binnen productie geeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel»

Aleksander Dementiev werkt sinds kort als Productie Operator binnen de afdeling Poeders. Hij zorgt ervoor dat het poeder voor bakmixen in de stortbakken komt en langs de installatie naar de menger gaat. “Ik controleer of het om het juiste product gaat, leg de juiste zakken en etiketten klaar, neem staaltjes voor het labo en stel natuurlijk ook de machines juist af.”

Aleksander Dementiev

Toen Aleksander op zoek was naar een nieuwe job, had hij zich ingeschreven bij verschillende uitzendkantoren. “Randstad belde mij op met een interessant aanbod. Deze sector was nieuw voor mij, en wekte dus mijn interesse.”
Aleksander mocht al snel op gesprek komen. “Ik heb met een consulent van Randstad gepraat, die een sollicitatiegesprek met de manager en HR-afdeling van Puratos voor mij plande. Mijn periode als uitzendkracht viel heel goed mee. Mijn contactpersoon bij Randstad zit in een kantoor tegenover de personeelsdienst van Puratos, dus ik kon altijd binnenspringen met mijn vragen. Na drie maanden had ik mezelf bewezen en kreeg ik een vast contract aangeboden, zoals veel arbeiders hier.”
Voor Aleksander bij Puratos aan de slag ging, werkte hij in logistiek en transport. “Nu sta ik op de productieafdeling. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar de verandering was zekerpositief. Het grootste verschil is het feit dat een fout binnen productieafdeling direct een grote impact heeft. Dat geeft je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.”


 

«Iedereen kent elkaar»


Livai Vandeweyer 24 jaar

Shift Leader Operator

 

“Ik assisteer de teamleader en spring bij in de lijn waar nodig. Machines boeien mij mateloos, dus ik los graag allerhande storingen op. Omdat ik op verschillende plaatsen meedraai, leer ik de werking van het bedrijf goed kennen. Puratos is de eerste werkgever waar de managers mijn naam kennen. Iedereen is ongelooflijk vriendelijk.”

«Wie droomt er niet van om tussen de chocolade te werken?»

Nele Van de Velde 23 jaar

Teamleader Productie

“Ik begeleid en organiseer een team van operatoren in de afdeling productie van Belcolade. Voor deze job heb ik een paar maanden een opleidingstraject kunnen volgen. Ik vind uitdaging belangrijk in mijn job, ik wou absoluut de sleur van een kantoor vermijden. Puratos is een internationaal georiënteerd bedrijf en ik heb veel sociaal contact met verschillende collega’s. En wie droomt er niet van om tussen de chocolade te werken?”

«Ik kan voortdurend nieuwe dingen bijleren en ontdekken»


Julien Lemaire 30 jaar

Maintenance Area Technician

“Ik werk al tien jaar voor Puratos. Momenteel ben ik technische planner op de onderhoudsdienst. Dat wil zeggen dat ik de planning van de techniekers opstel. Ik kom ook in contact met verschillende leveranciers en externe bedrijven, bijvoorbeeld om bestellingen te plaatsen. Afwisseling vind ik heel belangrijk in mijn job. Ik kan voortdurend nieuwe dingen bijleren en ontdekken. Tien jaar geleden ben ik als technieker begonnen en in die tijd ben ik enorm gegroeid, onder andere dankzij de interne opleidingen die Puratos organiseert. Toen ik van de schoolbanken kwam, wist ik nog van niets, maar na tien jaar ervaring durf ik te zeggen dat ik het vak ken.”


Puratos en Randstad zoeken samen naar de juiste profielen voor functies zoals productieoperatoren, cleaning operatoren, onderhoudstechniekers en teamleaders productie. De consulenten van Randstad werken vaak vanuit het bedrijf waarvoor ze kandidaten zoeken en kandidaten kunnen er terecht met al hun vragen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels