HomeJobWerken voor een goed doel: Lene Cooman werkt voor ABNB

Werken voor een goed doel: Lene Cooman werkt voor ABNB

Hoe heet jouw goede doel en wat doe je er?

ANBN, een vereniging die zich inzet om mensen met eetstoornissen en hun naasten te steunen. Op een rustige locatie geven vrijwilligers, die binnen hun eigen levenssfeer de problematiek en het herstel van een verstoord eetgedrag beleefden, een betekenisvolle waarde aan de vereniging. Een klinisch psychologe volgt de werking van kortbij op, luistert naar de vrijwilligers en geeft motiverende feedback. Samen wordt gestreefd naar een passend antwoord op ervaren noden van mensen die binnenlopen. In de inloophuizen kan je: luisteren, horen, spreken, chatten, info verspreiden via nieuwsbrieven en getuigenissen, praatgroepen bijwonen. Kortom, mensen gelegenheid geven (l)ee(t)(d)genoten te ontmoeten, hoopvol strevend en gelovend in een nieuw begin. Telkens weer!
Zelf getuig ik in scholen, ik schrijf, teken en ben vooral creatief als vrijwilliger.

Wat motiveert je?

De overtuiging dat de inzet van iedereen die betrokken is bij ANBN noodzakelijk is om eetproblematiek kenbaar, bespreekbaar en verteerbaar te maken.

Is jouw goede doel op zoek naar vrijwilligers?

Ja, we zoeken vrijwilligers die vanuit eigen krachten anderen helpen op hun weg naar herstel. Ook naasten zijn welkom om andere naasten te ondersteunen.

 


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels