Vind ons op

Zita

Opleiding als sleutel tot een nieuwe job

Job

Opleiding als sleutel tot een nieuwe job

Nu de zomervakantie voorbij is, gaat iedereen opnieuw aan de slag. Scholen zijn gestart, bedrijven werven weer nieuwe krachten aan. Ben jij werkzoekende en wil je graag een nieuwe richting inslaan? Maak dan kennis met Cevora, het opleidingscentrum van alle bedrijven in Paritair Comité 200. Cevora biedt gratis opleidingen met professionele coaching aan en helpt jou aan een nieuwe job als bediende.

Ruime keuze aan opleidingen

De coronacrisis heeft voor heel wat verandering gezorgd bij bedrijven, maar ook bij werknemers. Mensen verloren hun job of namen de tijd om er eens goed over na te denken. Doe ik dit nog graag? Zou ik niet beter iets anders gaan doen? Kan ik meer thuiswerken? Of dichter bij huis werken? De crisis werd het ideale moment om een nieuw carrièrepad te volgen. En misschien is dat voor jou ook wel het geval. Maar hoe begin je daaraan?

Als werkzoekende kom je in aanmerking voor een gratis opleiding bij Cevora. Het ruime opleidingsaanbod is gespreid over 8 sectoren: bouw en studiebureaus, IT, hr- en managementsupport, rekrutering en selectie, administratie, marketing en communicatie, sales en klantenservice en dienstenchequesector. Op enkele maanden tijd stomen ze je klaar voor je nieuwe carrière.


Focus op kennis
& soft skills


Voor je begint aan een opleiding bij Cevora, moet je goed weten welke richting je uit wil. De handige website www.eenjobalsbediende.be kan je daarbij helpen. Daar vind je, per sector, een overzicht van alle opleidingen die dit najaar starten. Heb je er eentje gevonden die aansluit bij je nieuwe carrière? Schrijf je dan in voor de infosessie. Die gaat nu meestal nog digitaal door.

Tijdens de infosessie kom je alles te weten over de opleiding, de coaching en mogelijke jobs. Je legt ook enkele tests af om je kennis en motivatie te toetsen. Uiteindelijk mogen er 12 deelnemers aan de opleiding beginnen. Ben jij geselecteerd? Maak je dan klaar voor een intensieve periode.

Je opleiding duurt enkele maanden: je bent er 5 dagen per week voltijds mee bezig. Doorheen dit traject leer je alles wat je nodig hebt voor je nieuwe job. Je kan ook altijd rekenen op je professionele coach. Die helpt je om je soft skills aan te scherpen en je cv, motivatiebrief en LinkedInprofiel onder handen te nemen. Zo verhoog je je kansen op een stageplaats en een nieuwe job.

Van stage tot contract

Na de opleiding volgt nog een stage van 6 weken. Deze stage is de ideale kans om theorie om te zetten in praktijk. Je zal ook snel merken of er een match is met je collega’s en het bedrijf. Misschien bieden ze je wel een contract aan.

Door elke opleiding te combineren met een stage en professionele coaching, ontwikkelde Cevora een unieke methode. En die werkt: 3 op de 4 werkzoekenden die een opleiding met stage volgen bij Cevora, vinden een job als bediende.

Een nieuwe richting geven aan je carrière?

Surf naar

www.eenjobalsbediende.be

voor meer info over Cevora en het opleidingsaanbod.

Meer in Job

To Top