Vind ons op

Zita

Flanders Food Festival moet Antwerpse horeca boost geven

Job

Flanders Food Festival moet Antwerpse horeca boost geven

In Antwerpen vinden vanaf oktober het Flanders Food Festival en The World’s 50 Best Restaurants Awards plaats. De evenementen moeten de horecasector een boost geven na de zware coronaperiode, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

Het Flanders Food Festival vindt plaats van 1 oktober tot en met 14 november. In deze periode gaan in heel Vlaanderen horeca-initiatieven en evenementen door. In Antwerpen werden het programma en bijhorende campagne ‘De gezelligste tafel’ voorgesteld. Daarbij worden mensen aangespoord om hun horeca-ervaring te delen op sociale media.

«Honger doet eten en de goesting is er meer dan ooit om terug te genieten van alles wat onze Vlaamse gastronomie te bieden heeft» zegt minister Demir. «De sector heeft zwaar geleden. Het kan dan ook symbolisch niet mooier dan dat we vanaf 1 oktober, wanneer nagenoeg alle maatregelen wegvallen, samen met z’n allen de Vlaamse gastronomie in de kijker zetten en iedereen uitnodigen om zich massaal onder te dompelen in Flanders Food Festival.»

‘World’s 50 Best Restaurants Awards’

De start van het Vlaamse festival valt samen met de prestigieuze ’World’s 50 Best Restaurants Awards’, van 1 tot en met 5 oktober. De uitreiking van die rankinglijst van beste restaurants gaat dit jaar door in Antwerpen.

Voor schepen Koen Kennis (N-VA) is de uitreiking voor Antwerpen een mooie bekroning als culinaire hoofdstad. «Antwerpen is voor een groeiend aantal mensen een culinaire reisbestemming. Logisch, want je vindt in onze stad een groot aantal topchefs op een relatief kleine oppervlakte. Elk op hun – vaak atypische – manier, zijn dat echte ambassadeurs voor Antwerpen. Daarnaast organiseren we elk jaar toonaangevende foodfestivals als Antwerpen Proeft en Smaakmeesters.»

Zowel voor het Flanders Food Festival als voor de Open Producenten Dag, die op 23 en 24 oktober plaatsvindt, kunnen nog tot 1 oktober initiatieven ingeschreven worden.

Meer in Job

To Top