HomeJob«Nog geen enkele dag tegen mijn zin komen werken»

«Nog geen enkele dag tegen mijn zin komen werken»

Inspecteur Soner Gürbuz werkt al 19 jaar bij Lokale Politie Antwerpen. Mét plezier. Door zijn job in het wijkteam komt hij elke dag buiten, tussen de mensen. Wanneer Soner uit de politietoren Oudaan komt met de fotograaf, wordt hij meteen aangesproken. Iemand wil weten of zijn auto juist geparkeerd staat. Soner helpt de man verder. Een mooi beeld van Soners dagelijkse job.

Nochtans belandde Soner toevallig bij de politie. “Mijn beste vriend Ilhan ging solliciteren bij de politie en vroeg me om mee te gaan. Ik was 26 en werkte toen nog als bediende. De politieman heeft ons onverwacht beiden overtuigd. Tijdens de opleiding zouden we bovendien al betaald worden. We hebben samen met succes de proeven doorlopen, zaten samen op de politieschool en werken nu nog steeds in hetzelfde team!”, lacht Soner.

“Jongeren weten te weinig wat een job bij de politie écht inhoudt”

Soner maakt zijn ouders en vrienden trots met zijn job. “Ze zijn blij dat iemand met Turkse roots bij de politie aan de slag kan. Het valt me op dat jongeren, onder wie ook mijn eigen kinderen, nu eerder wantrouwig zijn tegenover de politie. Ze denken dat ze zullen ‘gebruikt worden’ om tussen te komen als het fout loopt met iemand van een andere afkomst. Maar dat klopt niet. En we gebruiken ook niet elke dag ons wapen, zoals films je doen geloven. Een job bij de politie houdt zoveel meer in. Ik volg bijvoorbeeld de niet-dringende oproepen op: achtergelaten fietsen, burenruzies, overlast van cafés… Ik werk in een supertof team. Ieder heeft zijn ‘specialiteit’ en respecteert dat van elkaar. Deze job wil ik blijven doen tot ik op pensioen ben!”


Eigenschappen van een politieman of -vrouw volgens Soner:

  • Sociaal: je werkt met én voor mensen
  • Openminded: je staat open voor diversiteit en respecteert dat niet iedereen hetzelfde is
  • Verbaal sterk: je taal is je sterkste wapen
  • Matuur: je staat stevig in je schoene

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en herken je jezelf in deze eigenschappen? Solliciteer dan op wijhebbenjounodig.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels