HomeJobLidl: «Openingsdag is heilig »

Lidl: «Openingsdag is heilig »

Supermarktketen Lidl breidt uit en dat betekent dat ze op zoek zijn naar technische functies om nieuwe winkels te bouwen en bestaande te moderniseren. Kandidaten met een technische achtergrond denken niet meteen aan de retailsector, maar toch kan deze werkgever hen verbazen.

Evert Vermeir is Projectleider Bouw. Voor de supermarktgigant coördineert hij de verbouwingen van bestaande winkels en de bouw van nieuwe winkels. “Momenteel bouwen we een nieuwe supermarkt in Erpe-Mere en in Kapelle. In Antwerpen toveren we een Albert Heijn-winkel om in een Lidl-winkel.”

Duurzaamheid

Lidl is volgens Evert een nieuwe weg ingeslagen. “Anderhalf jaar geleden ben ik hier beginnen werken. Lidl zoekt veel technische profielen voor de enorme uitbreiding en modernisering van de winkels. Daarbij zet de supermarkt heel hard in op duurzaamheid.”
De retailsector lijkt geen voor de hand liggende keuze voor technische profielen. Toch biedt Lidl interessante projecten. “De bouw van een supermarkt is een gigantisch project waar heel wat bij komt kijken. Op onze werven hanteren we strikte deadlines. De openingsdag van een winkel is heilig, en die kan niet uitgesteld worden. Die uitdaging motiveert mij.”

Teamwork

Evert houdt ook van de variatie van in zijn job. “Elk concept is anders. Je moet voortdurend rekening houden met de plaatselijke bouwvoorschriften, de buurt en de indeling van de winkel. Ik moet ook elke dag afrekenen met onvoorziene omstandigheden: vervuilde grond, de planning die in het honderd loopt… Er valt altijd wel iets te beleven. Gelukkig sta ik er bij Lidl niet alleen voor en kan ik altijd terecht bij mijn leidinggevenden.”
Lidl profileert zich als een goede werkgever. De supermarktketen investeert in opleiding en ontwikkeling van zijn medewerkers en leidinggevenden. Bij de start krijgt iedereen een uitgebreid opleidingsplan om zo alle aspecten van hun job te leren kennen. Ook de leidinggevenden krijgen soft skills opleidingen en daar plukken de medewerkers mee de vruchten van.


3 voordelen van een job bij Lidl:

  • Uitgebreid opleidings­aanbod
  • Dynamische sector met een afwisselende en uitdagende job inhoud
  • Veel doorgroei­mogelijkheden

«Ik had nooit gedacht dat ik in deze sector kon werken»

Wouter Dolphens, Projectmanager Filiaaltechniek

“Ik werk op het hoofdkantoor in Merelbeke en test nieuwe bouwtechnische installaties, zoals aircosystemen. Daarvoor maak ik afspraken met aannemers en leveranciers en ondersteun ik de projectleider. Na de testcase maak ik een evaluatie en starten we met de praktijk. Toen ik vier jaar geleden van school kwam botste ik op een vacature van Lidl. De supermarkt zocht technisch geschoolden die ook wilden ‘managen’. Ik hou ervan om te onderhandelen, dus solliciteerde ik. Ik had nooit gedacht dat ik in deze sector zou terechtkomen, maar het bevalt mij enorm. Mijn job houdt een grote verantwoordelijkheid in en Lidl vervult haar maatschappelijke rol door belang te hechten aan duurzaamheid, bijvoorbeeld met zonnepanelen en isolatie. In het jonge en dynamische team voel ik mij thuis.”

«Ik leid bouwprojecten over heel België»

Yuri Vandenfonteyne, Projectmanager Filiaalbouw

“Tot voor kort was ik aan de slag als Projectleider, maar ik ben recent doorgegroeid naar Projectmanager Filiaalbouw, al zit ik hier nog maar vier jaar. Nu mag ik de algemene typeplanning opstellen en leid ik bouwprojecten over heel België, bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen. Lidl is mijn eerste werkgever en ik ben dankbaar dat ik hier zoveel kan bijleren. Een tijd geleden mocht ik bijvoorbeeld een seminarie over zonnepanelen bijwonen. Ook de afwisseling van de projecten spreekt mij aan. Ik ben dus heel tevreden met mijn job.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels