HomeJobJort werkt voor Jan De Nul in het buitenland

Jort werkt voor Jan De Nul in het buitenland

Werken in het buitenland: voor velen een droom, voor Jort realiteit. Dankzij Jan De Nul Group heeft hij al in Duinkerke, Ghana en Roemenië gewerkt.

Jort Moermans is Senior Technical Superintendent Heavy Equipment: “Op de werf ben ik verantwoordelijk voor het materiaal. Ik kijk erop toe dat alle machines aanwezig zijn en naar behoren werken.”
Jort begon zijn buitenlands avontuur dicht bij huis. “Toen ik bij Jan De Nul Group startte, was het de bedoeling dat ik op Belgische werven zou werken. Uiteindelijk moest ik voor een week naar Duinkerke, maar bleef er anderhalf jaar ‘plakken’. Daarna werd ik vier jaar in Ghana tewerkgesteld. Daar heb ik de vernieuwing van een haven uit 1920 opgestart. Nu werk ik sinds enkele maanden in Roemenië, waar ik waak over de verbrandingsoven van een biomassacentrale. Iets helemaal anders dan de machines van de afgelopen jaren.”
In het buitenland werken betekent uitdagingen aangaan. “De variatie, de verantwoordelijkheid en de ‘live and learn’-filosofie maken het voor mij écht interessant. Vooral in Ghana botste ik op cultuurverschillen. Ik probeerde me zo goed mogelijk onder te dompelen in mijn nieuwe werkomgeving. In Afrika geldt de leuze ‘Wat we vandaag niet doen, doen we morgen’ en dan moet je proberen de gulden middenweg te vinden.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels