HomeJobJong en onzeker. Steeds meer jongeren nemen job aan waar ze niet...

Jong en onzeker. Steeds meer jongeren nemen job aan waar ze niet achter staan

Je bent jong, nog niet zo lang geleden afgestudeerd en op zoek naar een job. Misschien is het je eerste baan, misschien heb je er al enkele werkgevers opzitten. Wat je situatie ook moge zijn, uit een nieuwe bevraging van Robert Half nabij 1.000 Belgische werknemers blijkt dat jongeren (tot 34 jaar) steeds vaker een job aannemen waar ze niet helemaal van overtuigd zijn.

In 2019 ging het nog om drie op de tien werknemers onder de 34 jaar, nu om vier op de tien. Maar waarom zeggen we ja tegen een job waar we niet achterstaan?

Ongelukkig

Daarvoor bestaan verschillende redenen. Zo ziet 42 % van die werknemers de job in kwestie als een tijdelijke oplossing, waar ze dus niet te moeilijk over willen doen. 26 % hebben er dan weer een heleboel afwijzingen opzitten, waardoor ze zich genoodzaakt zien om ja te zeggen wanneer de opportuniteit zich voordoet. Even veel jonge werknemers zijn ervan overtuigd dat ze onvoldoende kennis hebben om iets beters te vinden. Toch denk je maar beter twee keer na vooraleer je zo’n job aanneemt. Nog volgens Robert Half is 78 % van de werknemers die ondanks een slecht voorgevoel toch ja zeiden namelijk ongelukkig door die job. Misschien toch nog een beetje verderzoeken dus?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels