HomeJobJan De Nul: Mens sana in corpore sano

Jan De Nul: Mens sana in corpore sano

Er waren al langer sportieve initiatieven bij Jan De Nul Group, maar begin 2017 zag het veel meer omvattende programma FIT het levenslicht. FIT spoort alle werknemers aan om te gaan voor Food, In Balance en Training & Sports.

Food

Zowel op kantoor, aan boord van de schepen of op de werven promoot Jan De Nul Group gezond eten: een saladbar, fruitkistjes en chefs die crew en staff culinair in de watten leggen.

In Balance

Daarnaast draagt de persoonlijke balans bij tot de gezondheid van de werknemer én het bedrijf. Aandacht voor anderen is daarbij cruciaal. Dus, naast yogalessen onder de middag, doneerden werknemers van Jan De Nul Group onlangs opnieuw massaal bloed aan het Rode Kruis. “De bloedgeefactie is een gevestigde waarde binnen de firma en kadert binnen het intern programma FIT”, vertelt bestuurder Dirk De Nul.

Met deze bloedgeefactie hernieuwt Jan De Nul Group voor het derde jaar op rij het certificaat ‘Onderneming met een hart!’. Eline Vandenbroeck is een enthousiaste kartrekker van het ‘In Balance’-luik: “Het welzijn van anderen is van belang voor ons eigen welzijn. Als je anderen helpt, voel je je instant beter. Het maakt je gezonder en stressbestendiger. Voor ons redenen genoeg om onze medewerkers aan te sporen tot doneren. We hebben het hart op de juiste plaats en zijn ervan overtuigd dat we samen het verschil kunnen maken.”

Training & Sports

Niet alleen mentale gezondheid krijgt verdiende aandacht, ook sport en beweging zijn heel belangrijk in het bedrijf. Jan De Nul Group motiveert haar werknemers om met de fiets naar het werk te komen. Maar er is ook buiten de werkuren sportieve belangstelling te vinden. De Drakenbootrace in Antwerpen, Start 2 Run tijdens de lunchpauze, een triatlon in Brugge, een marathon in Luxemburg, … er zijn weinig sportieve acties die Jan De Nul Group nog niet gesteund heeft.

Sporten voor het goede doel is gezond voor lijf en leden en vormt een ongelofelijke teambuilding én een mooie bijdrage aan de maatschappij. Ook de Levensloop in Aalst is een mooi voorbeeld van deze mooie win-win situatie. Werknemers, familieleden en management wandelden en liepen een mooi bedrag voor de Stichting tegen Kanker bij elkaar.

Een ander voorbeeld is Climbing for Life. Christoph had in 2013 zoals iedereen goede voornemens gemaakt, maar daar kwam weinig van in huis. Totdat Jan De Nul besloot om de Tourmalet in de Pyreneeën te beklimmen. Een trigger van formaat! Christoph kocht een racefiets en ging aan het trainen. Eerst alleen, op eigen tempo, om niet te verschroeien, nadien samen met de collega’s. De rest is geschiedenis. Christoph reed nog geen jaar later zijn eigen koninginnenrit! “De Tourmalet, met zijn 1.400 hoogtemeters, leek onmogelijk, want ik werd al moe als ik over een brug fietste. De voldoening was overweldigend… en een beetje verslavend: in 2016 fietste ik het volledige parcours van de Ronde van Vlaanderen”, glundert hij nog na. “Ik ben blijven fietsen. Zowel bij een fietsclub als met collega’s. Jaarlijks kijk ik uit naar onze deelname aan Climbing for Life. Voor mij is het dé teambuilding bij uitstek”, zegt Christoph. “Bovendien voel ik me veel lichter en fitter, wat bijdraagt tot meer energie thuis én op het werk.”

Van een win-win situatie gesproken! Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest, zoiets als in het spreekwoord, maar dan omgekeerd.


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels