HomeJob«Actiris zet de juiste persoon op de juiste plaats»

«Actiris zet de juiste persoon op de juiste plaats»

Organisaties investeren in security, zowel in technologie als in bewakingsagenten. Het is echter niet eenvoudig om alle plaatsen in Brussel in te vullen. Daarom wil bewakings- en beveiligingsbedrijf Securitas zijn samenwerking met Actiris intensifiëren.

Karl Bolle is als HR-director van Securitas onder andere verantwoordelijk voor de aanwerving van bewakingsagenten, receptionisten, ingenieurs, IT’ers… in België en Luxemburg. “Veel organisaties hebben het moeilijk om goed personeel te vinden. De werkloosheid daalt, en dat is goed, maar onze lat blijft hoog liggen en minder kandidaten kunnen aan onze eisen voldoen.”

Talenkennis en digitale interesse

Het schoentje knelt vooral in Brussel. “40% van onze klanten bevinden zich in Brussel, terwijl slechts 10% van de sollicitanten uit onze hoofdstad komt. Internationale bedrijven en de Europese instellingen verwachten van bewakingsagenten dat ze beschikken over een goede talenkennis, en op dat vlak schieten kandidaten vaak tekort. Van bewakingsagenten wordt ook verwacht dat ze zich flexibel opstellen en interesse tonen in digitale tools. Bedrijven investeren meer en meer in bewaking door data-input vanop het terrein te verzamelen. Bewakingsagenten moeten dit dus leren. Deze nieuwe technologie sluit mensen niet uit, het maakt onze sector net boeiender.”

Voor de aanwerving van Brusselse kandidaten spreekt Securitas de kennis en database van Actiris aan. “De consultants creëren bewustwording rond het beroep van bewakingsagent. Zij leggen haarfijn uit dat het om een diverse job gaat. Je werkt alleen of in team, je gaat op patrouille of blijft bij de klant, je werkt overdag of ’s nachts… Actiris weet hoe je de functie aantrekkelijk kan voorstellen en zet de juiste persoon op de juiste plaats.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels