HomeJobI Love My Job: Olga werkt bij VDAB

I Love My Job: Olga werkt bij VDAB

« Hard gewerkt voor mijn droomjob »

Wie? Olga Verzhikovskaya
Leeftijd? 49
Studies? Rechten, VDAB-opleiding Sharepoint
Functie? SharePoint consultant
Bedrijf? Xylos

 

Olga Verzhikovskaya is blij en trots. De Belgische van Oekraïense afkomst werkte vroeger als juriste in Rusland. Nu net voor haar 50ste verjaardag tekent ze haar eerste contract voor een vaste job in België.

Wat houdt je job in?

“Ik heb net mijn vast contract getekend als SharePoint consultant bij Xylos. Het was mijn droomvacature. Het is nu mijn droomjob in een droomteam. Ik werk mee aan het intranet van klanten, denk workflows uit, zet oude SharePoint-software over naar de nieuwste online versie, regel het beheren van documenten en processen, enzovoort. Er zijn zoveel opties, wat het boeiend maakt.”

Hoe heb je deze job te pakken gekregen?

“Het is eigenlijk verrassend vlot gegaan. Met mijn buitenlands universiteitsdiploma rechten kon ik niet aan de slag in België. Als oplossing koos ik een gratis IT-cursus bij VDAB. Na een grondige selectie startte de opleiding op hoog niveau. De lesgever gaf niet alleen zijn kennis mee, ook zijn passie voor IT. Na de cursus kon ik leren en werken combineren op de werkvloer bij Xylos, via een individuele beroepsopleiding (IBO). Elke maand werd ik positief beoordeeld. Al na zes maanden tekende ik mijn vast contract voor deze baan met toekomst.”

Je advies voor wie een andere richting uit wil?

“Durf je kansen te gebruiken! Durf je leven te veranderen en de lat hoog te leggen! Zelfs als je bijna 50 wordt zoals ik, kan je een totaal nieuw en boeiend beroep vinden. De VDAB geeft professionele en kosteloze cursussen. Wisten jullie trouwens dat een SharePoint-opleiding voor professionals anders ongeveer 500 euro per dag kost? Mijn advies is dan ook eenvoudig: zet door, kies een opleiding bij VDAB en studeer hard. Dan vind je een job.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels