HomeJobHet beste uit twee werelden

Het beste uit twee werelden

Als IT’er heb je carrièremogelijkheden genoeg. Een job waar je work-lifebalance gerespecteerd wordt en waar je toch aan grote projecten met maatschappelijk belang mag meewerken is echter moeilijker te vinden. Behalve bij Egov Select.

Jan Deprest is gedelegeerd bestuurder van Egov Select: “Wij zijn opgericht in 2001 om ICT’ers voor federale overheidsinstellingen aan te werven, zoals de FOD Financiën maar ook, bijvoorbeeld, de federale politie. Een selectiekantoor gericht op die profielen is nodig, want er heerst echt een war for talent op de ICT-rekruteringsmarkt.”
Luc Wintmolders, HR director, springt hem bij. “Er staan heel veel vacatures open en dit in alle ICT-domeinen. Maar wij slagen er toch in om een pak vacatures in te vullen. Dit jaar hebben we al ongeveer 40 profielen aangenomen.”

Goede arbeidsvoorwaarden

Bij de overheid kan je aan interessante projecten meewerken, maar het statuut van ambtenaar spreekt niet elke IT’er aan. “Egov Select kan sneller schakelen”, weet Luc. “Wij zijn een privéorganisatie dus wij hanteren andere procedures dan de overheid. Je kan over loon onderhandelen en we zorgen voor een goede begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden.”
“Met een contract van Egov Select kan je ook makkelijker van overheidsinstelling wisselen. En als je je echt goed voelt in een functie, is het nog steeds mogelijk om te schakelen naar een ambtenarenstatuut”, vertelt Jan.
Bij een overheidsinstelling heeft je job een impact op meer dan 11 miljoen Belgische burgers en bijna 2 miljoen economische actoren. Qua maatschappelijk belang kan dat tellen. “Er zijn spannende projecten op til. Het Centrum voor Cybersecurity België en Defensie zoeken bijvoorbeeld IT’ers cybersecurity die de veiligheid van de burgers en bedrijven moeten garanderen. De overheid blijft sterk investeren in digitale toepassingen”, besluit Luc.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner E-GOV

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels