HomeJobFebe werkt bij Jan De Nul: “Hoe meer landen, hoe liever!”

Febe werkt bij Jan De Nul: “Hoe meer landen, hoe liever!”

Als je dacht dat enkel ingenieurs in het buitenland carrière konden maken, ken je Febe nog niet. Ze is net terug van drie maanden Mexico, waar ze als accountant op een site van Jan De Nul Group werkt.

Febe is verantwoordelijk voor de boekhouding en onderhoudt het contact met de leveranciers. “Jan De Nul Group is een bekend bedrijf onder ingenieurs, maar geen voor de hand liggende keuze voor accountants. Tijdens mijn opleiding wou ik heel graag stage lopen in het buitenland, en zo ontdekte ik de bestemmingen bij Jan De Nul Group. Mijn vuurdoop werd Mexico! Dat viel zo goed mee dat ik er bleef als vaste medewerker.”

De grootste uitdaging voor Febe was de taal. “Ik leerde in een recordtempo Spaans, want weinig mensen spreken Engels. Die nieuwe taal en cultuur zijn zo leerrijk! In Mexico zijn mensen behulpzaam en relaxer. Het is vaak moeilijker om mij aan te passen in België dan omgekeerd.”

Voorlopig wil Febe dus niet weg uit Mexico, maar ze kijkt al uit naar een nieuw avontuur. “Ik zie het zitten om in een ander Latijn-Amerikaans land aan de slag te gaan. Of een nieuw continent verkennen, klinkt ook niet mis. Hoe meer landen ik kan ontdekken, hoe liever!”

Het bericht Febe werkt bij Jan De Nul: “Hoe meer landen, hoe liever!” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels