HomeJobEnergy@Work: Olivia Borlée: «Ik voel me in topvorm»

Energy@Work: Olivia Borlée: «Ik voel me in topvorm»

Gesponsord door Biaform

Op haar 32ste staat Olivia Borlée meer dan ooit in de startblokken. De Olympisch kampioene op de 4×100 m en ambassadrice van Biaform loopt over van de projecten, ideeën en energie. Ze deelt graag haar tips om in vorm te blijven met alle Metro-lezers.

Je agenda staat propvol. Hoe voel je je?

«Kiplekker. Ik ben heel blij met het succes van 42|54, het kledingmerk dat ik samen met Elodie Ouedraogo heb gelanceerd. In september hebben we onze nieuwe collecties voorgesteld op de Fashion Week in New York, Milaan en Parijs. Daarnaast ben ik nooit helemaal gestopt met trainen. Ik heb mijn conditie een heel seizoen onderhouden. De prestaties van mijn broers op het EK in Berlijn hebben me wel weer zin gegeven. Zowel de 4×100 m voor vrouwen en de 4×400 m gemengd op de Spelen van Tokio in 2020 blijven in mijn hoofd hangen.»

Wat zijn je geheimen om in vorm te blijven?

«Ik train vier à vijf keer per week, zowel indoor als op de piste. Die momenten geven me energie, net als mijn job van creatief ondernemer. Ik probeer een goed evenwicht te vinden tussen sport, werk en privé. En natuurlijk zorg ik ervoor dat ik goed eet en slaap… en op tijd wat gas terugneem. Ik ben gepassioneerd en amuseer me met wat ik doe. Dat is belangrijk.»

Welk simpel, gezond recept raad je de Metro-lezers aan?

«Ik gebruik elke dag de producten van Biaform. Ik wissel de broodsoorten af naargelang mijn zin en humeur. Ik ben zot op het Biaform-brood met quinoa en met kleine spelt van biologische oorsprong. Dat is licht en makkelijk te verteren. Thuis raad ik iedereen aan een toast met geitenkaas en seizoensgroenten te maken. Zelf doe ik dat met het ProVital-brood van Biaform, daar zitten meer proteïnen in. In de oven gril ik wat aubergines, courgettes of paprika’s in de oven met een beetje olie. Die leg ik op de geitenkaas. Simpel, lekker en gezond!»

Het bericht Energy@Work: Olivia Borlée: «Ik voel me in topvorm» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels