HomeJob«Dankzij de coach bewegen we meer en nemen we onze mentale gezondheid...

«Dankzij de coach bewegen we meer en nemen we onze mentale gezondheid onder handen!»

Vlaams Instituut Gezond Leven kent subsidies toe aan bedrijven die naar een actieplan rond gezondheid voor hun werknemers willen werken. Samen met een coach pakken ze de problemen bij de wortel aan.

Netwerk, een organisatie die technische profielen een plaats geeft in projecten, organiseerde regelmatig initiatieven rond gezond werken, zoals fruit of fitness. Maar de 150 werknemers die tewerkgesteld zijn bij klanten, bleven op hun honger zitten. Daar wilde het bedrijf iets aan doen, maar omdat ze niet goed wisten hoe, klopten ze aan bij Gezond Leven voor een bedrijfscoach.

«We hebben binnenkort de laatste evaluatiesessie met de coach rond ons actieplan. De werkgroep achterhaalde wat onze werknemers belangrijk vinden, en dat bleek voornamelijk samen bewegen en een betere mentale gezondheid. Daarom gaan we nu drie keer per jaar een sportterrein afhuren en workshops rond het versterken van veerkracht organiseren», vertelt Wannes De Loore, Communitymanager van Netwerk. «Aan andere bedrijven die met de handen in het haar zitten rond gezondheid op het werk, zou ik zeker een bedrijfscoach aanraden. Eens je een subsidie van Gezond Leven krijgt toegewezen, heb je een handige lijst met coaches en kan je onmiddellijk aan de slag.»

Wil je ook een bedrijfscoach onder de arm nemen? Neem een kijkje op
www.gezondopdewerkvloer.be

 

Het bericht «Dankzij de coach bewegen we meer en nemen we onze mentale gezondheid onder handen!» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels