HomeJob«Een 9-to-5-job zag ik echt niet zitten»

«Een 9-to-5-job zag ik echt niet zitten»

Werken in het buitenland: voor velen een droom, voor Sander realiteit. Dankzij Jan De Nul Group volgt hij schepen de wereld rond.

Sander Carmans is Technical Superintendent Vessel Construction Inspection. “Een lange titel voor een boeiende job. Ik volg het onderhoud van een schip op. Eigenlijk ben ik de link tussen de wal en het schip. Ik plan grote reparaties, bestel de wisselstukken op tijd en overleg met de kapitein.”

Die job bracht Sander al onder andere naar Qatar, Myanmar, Singapore, Australië, Mexico en nu China. “Ik ga overal waar mijn schip vaart. Zo heb ik al een groot deel van de wereld gezien. Toen ik afstudeerde, zag ik een 9-to-5-job echt niet zitten. Bij Jan De Nul Group vond ik avontuur, uitdagingen en zelfstandigheid en ontdekte ik nieuwe culturen.”

Sander werkt afwisselend twee maanden in het buitenland en blijft één maand thuis in België. Maar veel last van heimwee heeft hij niet. “Natuurlijk mis ik trouwfeesten en andere mooie momenten van vrienden, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Mijn verloofde werkt ook voor Jan De Nul Group in het buitenland, maar we proberen elkaar zoveel mogelijk te zien. Tijdens mijn vakantie reed ik naar Monaco, waar ze momenteel verblijft. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename (lacht).”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels