HomeJobDankzij deze kleine gewoontes ben je gelukkiger op je werkplek

Dankzij deze kleine gewoontes ben je gelukkiger op je werkplek

Kijk jij er tegenop om naar het werk te vertrekken en kan je niet wachten tot de dag weer om is? Met een aantal kleine aanpassingen breng je daar verandering in. Maak dagelijks tijd voor deze tips en voor je het weet voel je je veel gelukkiger op het werk.

1.  Geef complimenten

Een compliment kan een sombere dag helemaal opfleuren. Geef er dus af en toe aan je collega’s. Misschien nemen ze je nieuwe goede gewoonte wel over. Naast complimenten geven, kan je ook heel wat andere lieve dingen voor je collega’s doen. Zo kan je een kopje koffie voor hen halen. Het is een klein gebaar, maar het wordt enorm geapprecieerd. Bovendien word je zelf ook vrolijk wanneer je collega’s gelukkig zijn.

2. Neem korte pauzes

Wie productief wil blijven, werkt beter niet te lang aan een stuk door. Maak dus regelmatig tijd voor korte pauzes. Je kan de benen strekken en een rondje in het kantoor wandelen of je glas water bijvullen en een babbeltje met een collega slaan. Door dit regelmatig te doen blijf je actief en voel je je gelukkiger.

3. Schrijf op waar je tevreden over bent

Je kan jezelf trainen om te focussen op de lichtpuntjes van je dag. Dat doe je door elke avond op te schrijven waar jij tevreden over bent. Maak er een lijstje van en neem het af en toe door. Zo krijg je een overzicht van wat je meer wil doen op het werk en kan je daarover praten met je baas. Het is ook belangrijk dat je stilstaat bij de dingen die je elke dag verwezenlijkt. Wees trots op de grote én kleine successen die jij hebt behaald. Als het mogelijk is, kan je er zelfs een gewoonte van maken om ze elke week te overlopen op de vergadering.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels