Home Blog Pagina 3456

Royal Blood en Oscar and the Wolf warmen je op voor Music For Life

0

Elk jaar strikt Studio Brussel enkele bekende artiesten voor de Warmste Week van Music For Life. Vanochtend hebben de presentatoren bekendgemaakt wie binnen twee weken op het podium zal staan.

De gezichten van de Warmste Week – Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems – verkondigden dat onder andere Royal Blood en Oscar and the Wolf het beste van zichzelf zullen geven. De opbrengst van de optredens gaat integraal naar een goed doel dat de artiesten zelf gekozen hebben.

  • Maandag 18 december: Royal Blood – Kom op tegen Kanker
  • Dinsdag 19 december: Arsenal – Payoke
  • Woensdag 20 december: Lil Kleine & Boef – Kinderkankerfonds
  • Donderdag 21 december: Oscar and the Wolf – Antikankerfonds
  • Vrijdag 22 december: Franz Ferdinand – Solentra
  • Zaterdag 23 december: Coely (met Dutch Norris en Roméo Elvis) – Allemaal Andere Kinderen (AAK)

Wie een concert wil bijwonen, kan vanaf maandag 11 december via stubru.be tickets kopen. Voor één toegangskaartje betaal je 20 euro.

Iedereen zorgt voor iedereen

Onder het motto “Iedereen zorgt voor iedereen” slaapt het olijke presentatorentrio van maandag 18 december tot kerstavond in de kou. Ondertussen zijn ze een week lang onafgebroken te horen op de radio. Geïnteresseerden kunnen de radiomakers ook live aan het werk zien in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Wie geld inzamelt voor een goed doel, kan ook een plaat aanvragen.

Opa’s versus oma’s in deze hilarische failcompilatie (video)

0

Want op ‘failen’ staat geen leeftijd, zo blijkt.

Bij FailArmy weten ze altijd met een leuk conceptje af te komen. Deze keer doen ze de grote ‘Grandmas vs Grandpas’-editie.

Bijna zes minuten lang lachen, gieren én brullen met pépé en mémé. Als dat maar goed afloopt!

Ophef: deze Nederlandse zangeres (20) barst in tranen uit na streaker in radiostudio (audio)

0

De misplaatste grap van ‘radio 538’ zorgt momenteel voor veel commotie in Nederland.

Twee weken geleden kwam ‘Maan’ een liedje zingen in de studio van ‘radio 538′, een commerciële radiozender in Nederland.

Alles verliep goed en Maan bracht het beste van zichzelf. Tot plots een naakte man voor haar neus stond…

De streaker was ingehuurd door de radiozender. Het was bedoeld als grap, maar de zangeres was zodanig van haar melk dat ze stopte met zingen en het op een huilen zette. “Ik was al een beetje zenuwachtig voor dit en ik had m’n ogen dicht. En ineens stond er een naakte man voor m’n gezicht.”

OPGELET: DEZE BEELDEN ZIJN NSFW!

Op Twitter zijn de reacties niet mals. Nederlandse singer-songwriter Tim Knol heeft geen malse woorden voor de radio-dj’s!

Foto: Instagram Maan

IN BEELD. Deze taarten zijn te mooi om op te eten

0

Zeggen dat Lauren Ko een heuse keukenprinses is, is nogal een understatement. De Amerikaanse bakt taarten die zo mooi zijn dat het (bijna) zonde is om ze aan te snijden.

De 30-jarige vrouw uit Seattle spendeert haar vrije tijd het liefst al kokkerellend. En dat heeft ze van geen vreemde, want verschillende familieleden brengen veel tijd door achter het fornuis. “Ik kom uit een familie van grote eters en fenomenale koks. Het voelt dus een beetje alsof ik al heel mijn leven in de keuken sta”, vertelt ze aan BuzzFeed.

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

Tot voor kort hield ze zich vooral bezig met cakes, muffins en koekjes. Pas een jaar geleden maakte ze haar eerste taart. Sindsdien heeft ze de smaak te pakken en durft ze steeds creatiever uit de hoek te komen. “Ik ben gefascineerd door kleuren en patronen, dus ik denk constant na over kleurencombinaties en geometrische vormen”, laat ze optekenen. “Meestal heb ik voor ik begin een idee in mijn hoofd, maar tijdens het bakken begin ik steeds te improviseren. Eigenlijk zijn mijn taarten dus toevallige ongelukjes”, lacht ze nog.

Online succes

Wij zijn alvast dol op haar creaties, en zijn vast en zeker niet de enigen. Drie maanden geleden richtte Ko een Instagrampagina op om haar bakkunst te delen. Met succes, want ondertussen heeft ze al bijna 80.000 volgers.

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

A post shared by Lauren Ko (@lokokitchen) on

Nieuwe hype op komst: sushi eten met je hond

0

De Nieuw-Zeelandse Alice McKinley heeft een wel heel bijzonder evenement georganiseerd. ‘Poochi Sushi’ is de eerste sushibar voor honden en hun baasjes.

In totaal waren er drie zittingen met elk een tiental viervoeters, naargelang de grootte van de honden. De baasjes konden hun dieren met eetstokjes voederen.

Kaviaar

Op het menu stonden zelfgemaakte sushi en sashimi, die gevuld waren met chinookzalm of hoki. Bepaalde ingrediënten, zoals avocado of wasabi, werden om gezondheidsredenen niet gebruikt. De honden kregen ook een hondvriendelijk bier voorgeschoteld.

Of de hype ook naar Europa zal overwaaien, moet de toekomst uitwijzen.

Wetenschappelijk bevestigd: elke dag kaas eten is gezond

0

Een appel per dag houdt de dokter weg, wordt wel eens gezegd. Volgens wetenschappers van de Soochow University in China kan het gezegde aangepast worden door het stuk fruit in de zin te vervangen met een sneetje kaas.

Mensen die regelmatig enkele blokjes kaas op het menu zetten, zouden gezonder zijn. Dat schrijven onderzoekers in het vakblad European Journal of Nutrition. Ze kwamen tot die conclusie nadat ze vijftien studies uit Europa en de VS nauwkeurig hadden bestudeerd. In totaal hadden er 200.000 mensen deelgenomen aan die onderzoeken.

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mensen die elke dag 40 gram kaas eten, 14% minder risico lopen op het krijgen van hart- en vaatziekten en 10% minder risico op het hebben van een beroerte.

Waarom?

Volgens de Chinese bollebozen zorgt kaas ervoor dat de zogenoemde ‘slechte’ cholesterol verlaagt. Dankzij de calciumbom neemt je lichaam ook minder vet op. Tot slot zit er ook een stofje in de lekkernij dat verhindert dat de slagaderen verstopt raken.

Toch kunnen de wetenschappers niet met zekerheid zeggen of kaas ook werkelijk je gezondheid bevordert. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat mensen die gezonder zijn, gewoon meer kaas eten. Onder meer vegetariërs, die sowieso al veel groeten op hun bord leggen, zullen vaker van het heerlijke goed smullen dan carnivoren.

Werken bij Jan De Nul Group

0

“Wat doe je als je machines nodig hebt die niet bestaan? Dan maak je ze gewoon zelf!”

Dries Lammens voelt zich bevoorrecht dat hij dit kan. Jan De Nul Group spoort zijn werknemers aan problemen om te toveren in kansen. Creatief, out-of-the box denken, ontwerpen en uitvoeren. Imposante machines die tonnen wegen, genoeg tractie behouden, maar het kwetsbare natuurgebied minder beroeren dan een wandelende mens. Een vette kluif voor de engineer teams! Alles gebeurde in eigen huis: van ontwerp tot design! Met de Sunfish en de Moonfish werd een nieuwe standaard gecreëerd voor het werken in kwetsbare gebieden. Beide hebben een minimale gronddruk en draaien bovendien op biologisch afbreekbare olie. Dries, Design Engineer, kreeg vorige maand voor deze innovatieve, creatieve en duurzame oplossing de Young Engineer Award.

 

“Samen met collega’s from scratch een project opstarten en later, binnen de deadline, het tot een goed eind brengen”

Sofie Herman vindt het fantastisch zich, als projectmanager van Envisan, de milieupoot van Jan De Nul Group, vast te bijten in een uitdagend project. In Oskarshamn, Zweden, leidt zij sinds 2016 het project waarbij meer dan 400.000 m³ historisch verontreinigd slib uit de haven wordt gebaggerd en ontwaterd. Hiermee wordt dan een stortplaats gebouwd en al het proceswater wordt ook nog eens door een waterzuiveringsinstallatie verwerkt. Het grootste milieuwerk ooit in Zweden. Winterse vrieskou en frequente wijzigingen in de baggeromstandigheden zorgen ervoor dat de deadline – eind 2018 – een nóg mooiere uitdaging wordt. Haar persoonlijke Oskarshamn-parcours startte veel vroeger vanop kantoor in Aalst bij het opstellen van de aanbesteding. Ondertussen spreekt Sofie een aardig mondje Zweeds en probeert ze zoveel mogelijk te genieten van het aangename land en de fijne mensen daar.


Creativiteit en communicatie ook voor ingenieurs steeds belangrijker

0

Technologieën evolueren steeds sneller en de impact ervan dringt steeds dieper door in ons dagelijks leven. Maar wat betekent dat voor de ingenieurs van de toekomst, vaak de drijvende kracht achter deze veranderingen?

Laten we beginnen met een geruststelling: de ingenieur van de toekomst verschilt niet fundamenteel met die van vandaag. Toch zien we dat de ingenieurs van vandaag enkele kerncompetenties missen die ze in de toekomst wellicht nodig zullen hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de ingenieursvereniging ie.net, die het licht ging opsteken over de vereiste vaardigheden bij zowel de ingenieurs als bij hun werkgevers. “Ingenieurs zijn zich bewust van de veranderingen die op hen afkomen”, klinkt het in het onderzoek.

Soft skills winnen aan belang

In de studie kwam duidelijk naar voor dat de respondenten, zelf ingenieur, zichzelf goed scoren op de volgende vier domeinen: kennis over datatools (51 procent), IT-kennis (50 procent), data-analyse (48 procent) en manufacturingkennis (42 procent). Toch zal dit in de toekomst niet voldoende zijn om hun job naar behoren uit te voeren. Volgens de ondervraagde personen zal in de toekomst het probleemoplossend vermogen belangrijker worden. Daarnaast zal er ook veel meer multidisciplinair gewerkt moeten worden, moet er voldoende veranderingsbereidheid zijn en worden ook de zogenaamde soft skills steeds belangrijker.

“Ingenieurs werken vaak op de breuklijn tussen overheid, private bedrijven en de bevolking”, klinkt het eveneens in het boek ‘The engineers of 2020’. “In de toekomst zullen er meer en meer interdisciplinaire teams ontstaan die samen grootste projecten tot een goed einde brengen. Het is dus cruciaal dat ingenieurs leren om goed te luisteren en zowel schriftelijk als verbaal efficiënt kunnen communiceren”, aldus het boek.

Samenwerken

Niet alleen de ingenieurs zelf voelen dit aan, ook bedrijven gaan vaker op zoek naar personaal dat verder kan kijken dan de technische kennis. Wie er de vacatures op naslaat vindt bijvoorbeeld ook vaak aanvullende vereisten als ‘goed kunnen samenwerken’, ‘probleemoplossend handelen’ en ‘creatief zijn’. Daarnaast is er ook een behoefte aan kennis over autonome robots en augmented & virtual reality, domeinen waarin weinig ingenieurs zich echt comfortabel voelen.

Toch hoeft dit tekort aan kennis volgens 91 procent van de bedrijven niet problematisch te zijn. Extra opleidingen en permanente vorming zou hier heil kunnen brengen. Een belangrijke voorwaarde is dan wel dat het aanbod aan opleidingen in de toekomst uitgebreid wordt.

Lidl: «Openingsdag is heilig »

0

Supermarktketen Lidl breidt uit en dat betekent dat ze op zoek zijn naar technische functies om nieuwe winkels te bouwen en bestaande te moderniseren. Kandidaten met een technische achtergrond denken niet meteen aan de retailsector, maar toch kan deze werkgever hen verbazen.

Evert Vermeir is Projectleider Bouw. Voor de supermarktgigant coördineert hij de verbouwingen van bestaande winkels en de bouw van nieuwe winkels. “Momenteel bouwen we een nieuwe supermarkt in Erpe-Mere en in Kapelle. In Antwerpen toveren we een Albert Heijn-winkel om in een Lidl-winkel.”

Duurzaamheid

Lidl is volgens Evert een nieuwe weg ingeslagen. “Anderhalf jaar geleden ben ik hier beginnen werken. Lidl zoekt veel technische profielen voor de enorme uitbreiding en modernisering van de winkels. Daarbij zet de supermarkt heel hard in op duurzaamheid.”
De retailsector lijkt geen voor de hand liggende keuze voor technische profielen. Toch biedt Lidl interessante projecten. “De bouw van een supermarkt is een gigantisch project waar heel wat bij komt kijken. Op onze werven hanteren we strikte deadlines. De openingsdag van een winkel is heilig, en die kan niet uitgesteld worden. Die uitdaging motiveert mij.”

Teamwork

Evert houdt ook van de variatie van in zijn job. “Elk concept is anders. Je moet voortdurend rekening houden met de plaatselijke bouwvoorschriften, de buurt en de indeling van de winkel. Ik moet ook elke dag afrekenen met onvoorziene omstandigheden: vervuilde grond, de planning die in het honderd loopt… Er valt altijd wel iets te beleven. Gelukkig sta ik er bij Lidl niet alleen voor en kan ik altijd terecht bij mijn leidinggevenden.”
Lidl profileert zich als een goede werkgever. De supermarktketen investeert in opleiding en ontwikkeling van zijn medewerkers en leidinggevenden. Bij de start krijgt iedereen een uitgebreid opleidingsplan om zo alle aspecten van hun job te leren kennen. Ook de leidinggevenden krijgen soft skills opleidingen en daar plukken de medewerkers mee de vruchten van.


3 voordelen van een job bij Lidl:

  • Uitgebreid opleidings­aanbod
  • Dynamische sector met een afwisselende en uitdagende job inhoud
  • Veel doorgroei­mogelijkheden

«Ik had nooit gedacht dat ik in deze sector kon werken»

Wouter Dolphens, Projectmanager Filiaaltechniek

“Ik werk op het hoofdkantoor in Merelbeke en test nieuwe bouwtechnische installaties, zoals aircosystemen. Daarvoor maak ik afspraken met aannemers en leveranciers en ondersteun ik de projectleider. Na de testcase maak ik een evaluatie en starten we met de praktijk. Toen ik vier jaar geleden van school kwam botste ik op een vacature van Lidl. De supermarkt zocht technisch geschoolden die ook wilden ‘managen’. Ik hou ervan om te onderhandelen, dus solliciteerde ik. Ik had nooit gedacht dat ik in deze sector zou terechtkomen, maar het bevalt mij enorm. Mijn job houdt een grote verantwoordelijkheid in en Lidl vervult haar maatschappelijke rol door belang te hechten aan duurzaamheid, bijvoorbeeld met zonnepanelen en isolatie. In het jonge en dynamische team voel ik mij thuis.”

«Ik leid bouwprojecten over heel België»

Yuri Vandenfonteyne, Projectmanager Filiaalbouw

“Tot voor kort was ik aan de slag als Projectleider, maar ik ben recent doorgegroeid naar Projectmanager Filiaalbouw, al zit ik hier nog maar vier jaar. Nu mag ik de algemene typeplanning opstellen en leid ik bouwprojecten over heel België, bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen. Lidl is mijn eerste werkgever en ik ben dankbaar dat ik hier zoveel kan bijleren. Een tijd geleden mocht ik bijvoorbeeld een seminarie over zonnepanelen bijwonen. Ook de afwisseling van de projecten spreekt mij aan. Ik ben dus heel tevreden met mijn job.”


Verlofdagen op overschot ? Dit zijn je rechten

0

Wie de opgenomen verlofdagen niet naarstig telt, kan op het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan. Maar wat doe je met de vakantiedagen die je aan het einde van het jaar niet hebt opgebruikt?

Voor bedienden

“Voor een bediende is het niet altijd mogelijk om alle vakantie op te nemen door bepaalde schorsingen, zoals langdurige ziekte, arbeidsongeval of moederschapsrust”, legt HR-specialist Séverine Maebe uit op Jobat.be. “In dat geval moet de werkgever nog dit jaar aan de bediende het vakantiegeld betalen voor niet-opgenomen vakantiedagen.” Het uitbetaalde bedrag staat dan gelijk aan het enkel vakantiegeld. En omdat de bediende zijn of haar vakantiedagen onmogelijk kan opnemen, worden geen socialezekerheidsbijdragen geïnd.

Eigen keuze

Wanneer de bediende er zelf voor kiest om zijn vakantiedagen niet op te nemen, geldt er echter een andere regeling. “Dan belandt de werkgever in een moeilijke situatie”, legt Maebe uit. “Hij is niet verplicht om de niet-opgenomen vakantiedagen uit te betalen. Maar hij moet wel kunnen aantonen dat de bediende de mogelijkheid had om zijn vakantiedagen op te nemen”, klinkt het. In principe mag de werkgever de niet-opgenomen vakantiedagen niet uitbetalen. Indien hij beslist om dit toch te doen, moeten de gewone socialezekerheidsbijdragen ook voor het vakantiegeld betaald worden. Vakantiedagen meenemen naar het volgende jaar is eigenlijk niet toegestaan, al gebeurt dit in de praktijk wel vaak. “Vaak gaat het dan niet om de twintig wettelijke vakantiedagen, maar wel om de extralegale vakantiedagen, anciënniteitsdagen of arbeidsduurverminderingsdagen”, staat er te lezen op Jobat.

Voor arbeiders

De regeling is iets anders voor arbeiders. Zij krijgen in mei zowel hun enkel als hun dubbel vakantiegeld uitbetaald door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) of door hun vakantiekas. “Dit vakantiegeld hebben ze definitief gekregen, ongeacht of ze hun vakantiedagen opnemen of niet”, klinkt het.