HomeNieuwsHet gebruik van een boormachine

Het gebruik van een boormachine

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten om je boormachine goed te kunnen gebruiken. Een van die dingen is de snelheid. Je moet altijd de juiste snelheid gebruiken voor elk materiaal waarmee je werkt. Je moet ook rekening houden met de dikte van het materiaal. Boormachines zijn gebruikt in veel verschillende soorten werkzaamheden in veel verschillende industrieën. Ze hebben hun nut bewezen bij allerlei bouwwerkzaamheden, maar niet veel mensen kunnen een boormachine goed gebruiken. Als je een boormachine nodig hebt en je hebt er nog geen gekocht, overweeg dan om boormachines bij Mastertools.nl te halen. Vervolgens moet je weten hoe je deze boormachine moet gebruiken. Dat lees je hier!

Heb de juiste positie

Het eerste wat je in gedachten moet houden bij het gebruik van een boormachine is dat je hem op de juiste manier vasthoudt. Er zijn een paar manieren om dit te doen en het hangt af van wat voor soort boormachine je hebt. Als je een handboormachine gebruikt, zorg er dan voor dat je ellebogen in een hoek van 90 graden staan en dat ze tijdens het boren stabiel blijven. Als je een handboormachine gebruikt, kan je hand tijdens het boren gemakkelijk naar voren en naar achteren verschuiven. Een stabiele houding kan helpen om het boorwerk met relatief gemak uit te voeren. 

De juiste houding aannemen

Tijdens het gebruik van een handboormachine moet je de volgende houding aannemen. Je kunt op een stoel met rugleuning zitten. Het zitvlak moet zich minstens 30 centimeter boven de vloer bevinden en je voeten moeten plat op de grond staan of op een krukje rusten. Dit kan het boren een stuk gemakkelijker maken, vooral als je er nieuw in bent. Je moet ook je knieën in een hoek van 90 graden houden met een rechte rug tijdens het boren. Dit voorkomt dat er tijdens het boren te veel druk wordt uitgeoefend op de gewrichten van je onderlichaam. 

Denk aan de grip van je polsen

Het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat je polsen zich in de juiste positie bevinden wanneer je een boormachine gebruikt. Je polsen moeten ontspannen zijn en niet gebogen, maar ook niet recht. Je lichaam rust natuurlijk op de handpalmsteunen onderaan je boormachine. Je hoeft je daar dus niet al te veel zorgen over te maken. Je moet alleen deze tip in gedachten houden wanneer je je positioneert terwijl je je voorbereidt op het boren. 

Let op je snelheid

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je handboormachine haalt, is het essentieel om te weten hoe je de snelheid van je boren controleert. Het is gemakkelijk om te denken dat sneller beter is als het gaat om boren, maar dit is niet altijd waar. Een hoge snelheid kan een bit breken en een onvolledig gat veroorzaken. De beste manier om je snelheid te controleren is met vallen en opstaan. Je moet een evenwicht vinden tussen langzaam genoeg om de boor niet te breken en snel genoeg om toch een schoon gat te krijgen. Wanneer je leert hoeveel druk je moet uitoefenen voor elk type materiaal, begin dan met heel weinig druk op de trekker uit te oefenen. Je moet dit doen totdat je een kleine hoeveelheid weerstand voelt tijdens het draaien.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels