HomeNieuwsHaal de zonnebrandcrème de komende dagen maar boven

Haal de zonnebrandcrème de komende dagen maar boven

De zon is weer in het land. Vanaf vandaag tot in het midden van volgende week zullen we kunnen genieten van heerlijk nazomerweer. De temperaturen klimmen naar 27 graden Celsius.

Deze namiddag is het vrij warm en zonnig weer. In de namiddag kunnen enkele onschuldige stapelwolken zich vormen. De maxima liggen rond 11 graden op de Ardense plateaus, 12 graden aan zee en 15 of 16 graden op de meeste andere plaatsen. Er staat een zwakke noordelijke bries.

Vrijdag verdwijnt de ochtendkoelte snel en krijgen we zonnig en warm weer. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Ardennen en aan zee en 17 of 18 graden in de meeste andere plaatsen. De noordoostelijke wind is eerst nog zwak en wordt in de namiddag meestal matig met rukwinden tot 50 kilometer  per uur.

Zonnige zondag

Zaterdag krijgen we zonnig weer, met hooguit soms enkele hoge wolkensluiers. Het wordt warm met maxima tussen 18 graden aan zee en 22 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum verwachten we maxima rond 20 graden.

Ook zondag en maandag wordt het zonnig en warm weer. De maxima stijgen zondag tot waarden tussen 20 en 23 graden en maandag tot waarden tussen 21 en 25 graden. De wind is over het algemeen zwak tot matig uit het oosten tot het noordoosten.

Dolle dinsdag

Dinsdag opnieuw zonnig en warm. Aan de kust kan een zeebries zich vormen, waardoor de maxima blijven steken rond 20 graden. Elders verwachten we maxima tussen 24 en 27 graden. De wind is meestal zwak uit variabele richtingen.

Rond midden volgende week verwachten we de nadering van een storing. Mogelijk krijgen we dan (onweers)buien, gevolgd door regen. Achter de storing krijgen we wat minder warme maritieme lucht aangevoerd. De maxima liggen dan nog rond 17 graden in het centrum.

Het bericht Haal de zonnebrandcrème de komende dagen maar boven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels