HomeNieuwsBizarDeze schatrijke ondernemer heeft het syndroom van Down

Deze schatrijke ondernemer heeft het syndroom van Down

John Cronin is een 22-jarige Amerikaan met een bedrijf dat het voorbije jaar een omzet draaide van meer dan een miljoen euro. Op zich niet heel speciaal, maar dan ontdek je dat John het syndroom van Down heeft.

John Cronin is de mede-oprichter van het bedrijf John’s Crazy Socks. Het startte de onderneming samen met zijn vader omdat hij gek is van kleurrijke sokken en na zijn opleiding meteen een eigen zaak wou opstarten. Opvallend detail: de 22-jarige man heeft het syndroom van Down.

Dat weerhield hem er niet van om afgelopen jaar een omzet te draaien van 1,4 miljoen dollar (of 1,15 miljoen euro). Zo’n 5% daarvan, ongeveer 25.000 euro, schonken ze aan het goede doel. Bij hun klanten horen ook al bekende namen, zoals de Canadese premier Justin Trudeau en voormalig president van de Verenigde Staten George H.W. Bush.

Aan huis geleverd door de baas

John heeft een actieve rol in het bedrijf. Elke bestelling krijgt een handgeschreven briefje van de zakenman mee en als de klanten dichtbij wonen, gaat hij hun sokken zelf afgeven. Ondertussen staan er al 1.400 verschillende soorten sokken op de website, van honden tot katten, barbecues en Donald Trump.

Als het gezicht van de onderneming moet John ook vaak gaan spreken op handelsbeurzen, waar hij klanten en leveranciers ontmoet. Hij bedenkt ook initiatieven zoals ‘Monday madness mystery bag’ en ‘Sock of the month’. “John is een echte inspiratie”, zegt zijn vader Mark aan de BBC. “Hij werkt heel hard, vaak van 9 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels