HomeNieuwsBart De Wever verbolgen: “Zijn we collectief gek geworden?”

Bart De Wever verbolgen: “Zijn we collectief gek geworden?”

N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert op sociale media vol onbegrip op de huidige ‘beeldenstorm’ en censuur als gevolg van antiracistische protesten.

In de nasleep van de protesten tegen racisme en politiegeweld werden in ons land beelden van Leopold II gevandaliseerd, maar ook op andere plaatsen in de wereld moesten monumenten van historische figuren het ontgelden. Zo werden in de Verenigde Staten standbeelden van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus neergehaald en in Engeland ondergingen beelden van Winston Churchill hetzelfde lot.

Nu worden ook televisieseries geviseerd. Zo besloot de BBC om de ‘Don’t mention the war’-aflevering van ‘Fawlty Towers’ offline te halen. Daarin verwijst de majoor, een klant van het hotel, tot driemaal toe naar Indische cricketspelers met het woord ‘neger’.

Verontwaardiging

Bart De Wever (49) vindt het allemaal te ver gaan. “Beelden van Churchill besmeuren? ‘Gone with the Wind’ mag niet meer? Mijn favoriete aflevering (‘Don’t mention the war!’) van ‘Fawlty Towers’ offline halen? Zijn we collectief gek geworden? Vrij naar Mitterand zeg ik: men keert niet de rug naar wie men was in het verleden, maar men verandert en dat is alles”, schrijft hij op Instagram.

Enkele dagen geleden liet hij zich al kritisch uit over de vandalisering van een standbeeld van Winston Churchill. “Mijn hart bloedt als ik zie hoe sommige ‘actievoerders’ er gisteren alles aan deden om racisme te voeden en te kweken. Niet alleen in Brussel”, klonk het.

Het bericht Bart De Wever verbolgen: “Zijn we collectief gek geworden?” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels