HomeNieuwsActualiteitDiesel- en benzinewagens vanaf DAN verboden in Antwerpen en Gent

Diesel- en benzinewagens vanaf DAN verboden in Antwerpen en Gent

In de lage-emissiezones van Antwerpen en Gent worden vanaf 2031 geen dieselwagens meer toegelaten. Vanaf 2035 worden ook wagens op benzine gebannen. Voor het eerst is een datum vastgelegd, al gaat de regering minder snel dan gepland, schrijft De Morgen donderdag.

Antwerpen voerde in 2017 als eerste Vlaamse stad een lage-emissiezone in. In 2020 volgde Gent. De lage-emissiezones (LEZ) van beide steden worden de komende jaren nog fors aangescherpt. Nu heeft de Vlaamse regering ook een timing vastgelegd voor de uitdoving van de klassieke verbrandingsmotoren. Brom- en motorfietsen ontspringen voorlopig de dans. Hoewel steden zelf mogen kiezen of ze een LEZ invoeren, worden de criteria op Vlaams niveau vastgelegd.

Sociale tarieven

Om de sociale kritiek te pareren, komen er ook bijkomende sociale correcties. Zo mogen steden sociale tarieven toepassen. Ook kunnen mantelzorgers en personen met een handicap een uitzondering aanvragen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/diesel-en-benzinewagens-vanaf-dan-verboden-antwerpen-en-gent

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels