HomeJobZo herken je een burn-out

Zo herken je een burn-out

We gaan allemaal al eens met tegenzin naar het werk, maar soms is er meer aan de hand en kan je te maken krijgen met een burn-out. De Universiteit van Berkeley in Californië zette de alarmsignalen op een rijtje.

1. Opstaan is een hel

Iedere ochtend opnieuw vind je het verschrikkelijk moeilijk om op te staan. Dat komt wellicht omdat je gestresseerd bent door je job, waardoor je minder slaapt. Maar door het slaapgebrek geraak je ook gestresseerd. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

2. Je bent niet meer geïnteresseerd in je werk

Of je nu met nieuwe projecten bezig bent of nieuwe kansen krijgt in het bedrijf, het kan je echt niets meer schelen. Probeer daarom te achterhalen wat het juist is aan je job dat je zo veel stress en frustraties bezorgt.

3. Je denkt dat je werk niet belangrijk is

Je redt misschien geen levens, akkoord, maar dat wil niet zeggen dat jouw werk niet betekenisvol is. Het is compleet normaal om je soms de vraag te stellen of je een verschil maakt, maar probeer je te herinneren waarom je deze job in de eerste plaats hebt gekozen. Voel je dat je nog steeds op je plek zit of is het tijd om van bedrijf of sector te veranderen? Maar vergeet niet, heb je vandaag een collega of klant geholpen of doen lachen? Dan doet je werk er absoluut wél toe.

Het bericht Zo herken je een burn-out verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels