HomeJobZo blijf je gelukkig op het werk

Zo blijf je gelukkig op het werk

Geluk op het werk draait niet alleen om een riant loon en dito extralegale voordelen. Ook je collega’s, de sfeer op kantoor én je eigen houding zijn van tel. En dat laatste heb je uiteraard helemaal zelf in de hand. Deze tips helpen je om je gelukkiger en gemotiveerder te voelen op kantoor.

1. Verdeel je tijd slim

Tijdsgebrek op kantoor is een belangrijke bron van stress. Maak eens een lijst voor jezelf met alle taken van de dag en wanneer je ze plant uit te voeren. Veel medewerkers denken immers tijd te winnen door te multitasken, maar het omgekeerde is waar: daarmee verlies je net ontzettend veel tijd. Voorzie dus voor elke taak voldoende tijd én vergeet ook zeker geen pauzes in te bouwen.

2. Maak van je kantoor een inspiratieplek

Foto’s van vrienden en familie zijn populaire kantoordecoratie, maar uit onderzoek is gebleken dat je voor inspiratie beter iets anders ophangt. Indrukwekkende foto’s van natuurlijke fenomenen werken bijvoorbeeld beter voor de productiviteit dan afbeeldingen van lachende mensen.

3. Maak tijd om je succes te vieren

Heb je niet het gevoel dat je bazen en/of je collega’s je inspanningen op kantoor waarderen? Neem dan tijd om je eigen succes even te vieren en jezelf een bewust momentje van trots te gunnen. Je zal zien dat dit je tevredenheid op kantoor enkel ten goede komt. Wanneer je het moeilijk hebt om je eigen succes in te schatten, vraag dan regelmatig feedback aan je baas.

4. Maak geen valse beloftes

Het overkomt iedereen weleens: in een vlaag van optimisme maak je een belofte aan een collega waarvan je weet dat je ze eigenlijk niet kunt nakomen. Toch is het beter om dit niet te doen, want zo verlies je veel tijd aan het bedenken van excuses. Tijd die je goed had kunnen gebruiken om je eigen doelen te behalen. Merk je dat je workload structureel te hoog is, kaart dit dan zo snel mogelijk aan bij je baas.

5. Vermijd kantoorgeroddel

Ontevreden collega’s, achterklap of een negatieve sfeer: het heeft allemaal een impact op je eigen gemoed. Wil je elke dag lachend naar kantoor vertrekken? Houd je dan zo weinig mogelijk bezig met geroddel en geklaag.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels