HomeJob«Wij investeren in een gezonde werknemer»

«Wij investeren in een gezonde werknemer»

FIT staat bij Jan De Nul Group voor Food, In Balance en Training & Sports. Werknemers zijn er gemotiveerd en stellen zich flexibel op, en daar krijgen ze heel wat comfort voor in de plaats: yogasessies, sportinitiatieven, foodworkshops en ook een familiedag in Pairi Daiza.

Onze maatschappij wordt steeds hectischer. Bedrijven vragen meer van hun werknemers en de balans dreigt zoek te raken. Meer en meer bedrijvenwillen daarop anticiperen. “Bij Jan De Nul Group werden al langer sportevenementen georganiseerd, en we voelden de nood om die te groeperen onder één naam”, vertelt Sabine De Lathauwer, die samen met Luc Pieters de trekker is van FIT. “Het bleef niet lang bij sport. Ook gezond eten willen we stimuleren: collega’s in Aalst kunnen gezond lunchen in de saladbar en kookworkshops doen mensen stilstaan bij gezonde voeding. En met succes! De theeworkshops waren na vijf minuten volzet! De geïnteresseerden nemen de kennis mee naar huis en houden een gezonde levensstijl aan.”

Het derde luik is In Balance. “We worden overspoeld door een constante digitale infostroom, en dat betekent stress. Twee keer in de week organiseren we een uurtje yoga onder de middag waar collega’s leren hun hoofd leeg te maken en vanuit die rust ook energie te putten. Ze krijgen ook tips mee om prioriteiten te stellen en een goede work-lifebalance te vinden.”

Familiedag in Pairi Daiza

Veel bedrijven redeneren dat de werknemer op eigen initiatief moet sporten en gezond leren koken, maar niets is minder waar. “Een gezonde werknemer is een geëngageerde werknemer en samen sporten, koken of een uurtje aan yoga doen, over verschillende afdelingen heen, bevordert de teamspirit. Wij vragen harde en flexibele werkers, maar tegelijk optimaliseren we, met onze initiatieven, de veerkracht van onze mensen. Een familiedag in Pairi Daiza was onlangs een prachtige bekroning op 1 jaar FIT!”

Het bericht «Wij investeren in een gezonde werknemer» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels