Vind ons op

Zita

Werken voor een goed doel: Thomas Deleu voor vzw Crea Thera

Job

Werken voor een goed doel: Thomas Deleu voor vzw Crea Thera

Hoe heet je goed doel en wat doe je er?

Vzw Crea Thera is sinds 2008 actief in Srebrenica (Bosnië-Herzegovina) met muziek- en beeldende therapeutische activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ik ben muziektherapeut en zorg voor vorming en supervisie van lokale medewerkers. Sinds 2016 is Crea Thera ook in België aan de slag. Ik begeleid er muziektherapeutische workshops voor vluchtelingen en Vlamingen: kinderen, jongeren en volwassenen in asielcentra, basisscholen, OKANscholen en Lokale Opvang Initiatieven…

Wat motiveert jou?

Conflicten jagen talloze mensen hun land uit. Grensovergangen sluiten en muren bouwen is een begrijpbare reactie maar biedt geen antwoord. We moeten hen ontvangen en verwelkomen en helpen om hun gevoel van eigenwaarde terug te vinden en te versterken. Samen muziek maken is daarvoor een ideaal instrument. Het zorgt voor verbinding en ontmoeting, basale dingen die wederzijdse integratie ondersteunen.

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

Crea Thera zoekt mensen die willen meespelen in workshops, therapeuten die zelf met workshops willen werken, vrijwilligers die taken in de vzw willen opnemen.


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.

Meer in Job

To Top