HomeJobWerken voor de goede doelen: Barbara Deloof voor VZW Memsaada

Werken voor de goede doelen: Barbara Deloof voor VZW Memsaada

Hoe heet jouw goed doel en wat is jouw job daar?

«Onze organisatie heet vzw Memsaada, een samentrekking van ME (medisch) en MSAADA (Swahili voor hulp). Wij verzamelen medisch materiaal bij Belgische ziekenhuizen en dokters, en schenken dat aan geselecteerde Congolese hospitalen zodat zij dan een betere en goedkopere gezondheidszorg kunnen aanbieden aan de sterk verarmde Congolese bevolking.»

«Ik zorg voornamelijk als chauffeur voor het vervoer (met camionnette of camion!) van het materiaal naar ons magazijn en/of de zeecontainer in Antwerpen. En ik zet acties op om fondsen te werven zoals een scholenloop, kerstmarkt, sneukeltoer, oude GSM’s verzamelen voor recyclage…»

Wat motiveert jou?

«Ik kwam via mijn dooppeter in contact met de organisatie en was serieus onder de indruk van de getoonde foto’s, en zijn verhalen over vrouwen en kinderen in problemen. Mijn moederhart overtuigde mij!»

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

«We kunnen een beroep doen op al wat vrijwilligers, maar blijven zoeken naar extra helpende handen om het materiaal op te halen, te reinigen en desnoods te herstellen. En zeker om onze standjes te bevolken en te helpen bij de acties en fondsenwerving.»

https://memsaada.org


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.

Het bericht Werken voor de goede doelen: Barbara Deloof voor VZW Memsaada verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels