HomeJobWerkdag die pas om 10 uur start is gezonder

Werkdag die pas om 10 uur start is gezonder

Slaap jij in de week ook liever uit in plaats van al om 8 uur achter je bureau te kruipen? Gelijk heb je! Een onderzoeksteam van de Amerikaanse Academy of Sleep Medicine beweert dat het verstandig zou zijn om de werkdag om 10 uur te laten beginnen zodat volwassenen langer kunnen slapen. De standaard werkuren van 9 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags zijn behoorlijk achterhaald en het zou veel gezonder en productiever zijn om de dag om 10 uur te beginnen.

De Academy of Sleep Medicine raadt aan dat een volwassene gemiddeld 7 tot 9 uur slaapt per nacht. Uit een rapport van de Centers for Disease Control blijkt echter dat maar liefst 1 op 3 werknemers slechts 6 uur slaapt. De slaapwetenschappers van de Academy of Sleep Medicine analyseerden de slaap-en werkgewoonten van 124.517 Amerikaanse volwassenen en kwamen tot de weinig verrassende conclusie dat er een verband bestaat tussen vroeg beginnen met werken en minder slaap. Uit de analyse bleek dat voor elke uur dat een opleiding of een werkdag later begon, de gemiddelde slaaptijd met 20 minuten toenam. Zo sliepen de respondenten gemiddeld slechts 6 uur wanneer de werkdag om 6u begonnen en bijna 7,5 uur als de werkdag pas tussen 9 en 10 uur begon.

Minder stress

Te weinig slaap is erg nefast voor werknemers. Dit veroorzaakt immers stress en gezondheidsproblemen en je fysieke – en denkprestaties, op het werk en in je privéleven, lijden er sterk onder. Daarom raden slaapwetenschappers aan om de werkdag later te laten beginnen en over te stappen naar flexibele werktijden waarbij werknemers grotendeels zelf hun werkuren bepalen.

Nu enkel nog je baas overtuigen!

Het bericht Werkdag die pas om 10 uur start is gezonder verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels