Vind ons op

Zita

Vlaamse werkgevers starten het nieuwe jaar aarzelend door brexit

Job

Vlaamse werkgevers starten het nieuwe jaar aarzelend door brexit

De werkgevers in Vlaanderen lijken van plan begin 2020 iets minder aan te werven, zo blijkt uit de barometer van Manpower Group.

De wervingsintenties voor de eerste drie maanden van volgend jaar zijn nog altijd positief (+5%), maar wel iets minder dan vandaag (+7%). Ook in Wallonië zijn de werkgevers voorzichtiger geworden. In Brussel zijn de wervingsintenties voor volgend jaar dan weer flink gestegen (+8%), tot het hoogste peil in drie jaar. De globale tendens blijft dus positief.

Van de 750 Belgische werkgevers die eind oktober door Manpower werden bevraagd, is 7% van plan om hun personeelsbestand uit te breiden tegen eind maart 2020, terwijl slechts 2% van plan is om het aantal werknemers te verminderen. «Belgische werkgevers zetten het jaar 2020 voorzichtig in», zegt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux.

«Dat komt door de groeiende onzekerheid op economisch en politiek vlak, vooral in de context van de brexit. Cijfers uit de laatste maanden van de uitzendbranche bevestigen deze trend. Desondanks blijft de vraag naar schaarse profielen erg aanwezig.»

Het bericht Vlaamse werkgevers starten het nieuwe jaar aarzelend door brexit verscheen eerst op Metro.

Meer in Job

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top