Vind ons op

Zita

Vier flaters bij loononderhandeling

Job

Vier flaters bij loononderhandeling

Onderhandelen is een kunst die we helaas niet leren op school. Zeker als het gaat om je loon. Als we uit de schoolbanken zijn en op zoek gaan naar onze eerste baan, worden we meteen de dieperik in gegooid. Maar niet alleen dan, voor veel mensen blijft een onderhandeling hun hele leven lastig. Deze zaken moet je vooral niet zeggen.

«Ik accepteer (eerste bod)»

Dit is waarschijnlijk de meest gemaakte fout: helemaal niet onderhandelen. Zelfs als je het spannend vindt of het eerste bod fantastisch vindt, zou je niet het eerste bod van je (toekomstige) werkgever moeten accepteren. Onthoud: de persoon tegenover verwacht dat je gaat onderhandelen. Het is dus helemaal niet gek of ondankbaar als je niet meteen het eerste bod accepteert.

«Ik weet natuurlijk niet of je ruimte in het budget hebt of dat het misschien nu niet de juiste timing is»

Dit is natuurlijk een voorbeeld, maar hiermee proberen we te zegen dat zelfverzekerd in je schoenen staan de sleutel is. Als jij zo’n opmerking als hierboven maakt, leg je als het ware de woorden in hun mond. Probeer onzekere woorden en woorden als ‘misschien’ te vermijden.

Wanneer het vanwege corona bijvoorbeeld niet de juiste timing is, hoor je dat vanzelf wel. Maar vergis je niet, bij veel bedrijven kan er ook dit jaar gewoon onderhandeld worden.

«Ik heb een hoger salaris nodig, want ik moet (persoonlijke reden)»

Of je nou een torenhoge gokschuld hebt, een huis wil kopen op deze oververhitte woningmarkt of spaart voor een ander groot doel, maak deze opmerking niet. We hebben allemaal huur of lening, boodschappen en verzekeringen die we moeten betalen.

Dat is niet waarom je vraagt om een hoger salaris. Je verdient opslag als je er bijvoorbeeld al jaren werkt, je waarde hebt laten zien, maar nog nooit een verhoging hebt gekregen. Of als je goede resultaten kan laten zien.

«Mijn huidige salaris is…»

Dit is een tricky situatie, want veel werkgevers vragen hier ook echt om tijdens het onderhandelen. Maar zodra je jouw huidige salaris deelt, zal een nieuwe werkgever hier vaak net boven gaan zitten. Dat is zonde, want juist bij een nieuwe baan kan je grote sprongen maken in je salaris.

Wat moet je dan antwoorden als ernaar gevraagd wordt? Zeg niet meteen bot dat je daar geen antwoord op wil geven, maar stel een vraag terug. Zeker als de banen erg van elkaar verschillen, is er geen reden om je salaris te noemen.

Zeg zoiets als: «Waarom wilt u dit weten? Aangezien de functies van elkaar verschillen, wil ik liever beoordeeld worden op basis van mijn kwaliteiten in plaats van mijn vorige salaris.» Denk eraan: je hebt het recht om niet aan het verzoek te voldoen als bedrijven naar een salarisstrook vragen. Aan de andere kant kan je natuurlijk ook gewoon keihard bluffen.

Meer in Job

To Top