HomeJobVDAB: «70% van onze cursisten vindt duurzaam werk»

VDAB: «70% van onze cursisten vindt duurzaam werk»

De snelste opleiding naar een job? Dat moet die van VDAB zijn. 70% van de werkzoekenden die een cursus volgden, zijn na 6 maanden nog aan de slag bij hun nieuwe werkgever. Dat noemen we een duurzame job. Hoe ook jij zo’n job vindt?

1. Praktijkopleiding met beetje theorie

Wat opvallend is aan VDAB-opleidingen? “We geven geen klassikale lessen”, zegt Arne Theylaert, directeur Dienstverlening bij VDAB. “Wel brengen we zoveel mogelijk de praktijk binnen. We lassen, sleutelen aan wagens, doen schrijnwerkerij of leren ouderen verzorgen. De theorie linken we wanneer we die nodig hebben, vaak via online leren.”

2. Vakmensen geven les

De instructeurs zijn vakmensen die in het beroep gestaan hebben. “Ze weten perfect wat de arbeidsmarkt vraagt. Hierop bereiden ze jou als cursist voor.” De opleidingen zijn dan ook op maat en zo kort mogelijk.

3. Stage leidt naar werk

Via werkplekleren wordt nog meer praktijk­ervaring opgedaan. “Op de werkvloer leer je nog meer dan in een opleidingscentrum”, weet Arne. “Daarom werk je snel mee in een organisatie, via een stage en/of individuele beroepsopleiding (IBO). Lukt dit goed, dan heb je een grote kans om aangeworven te worden.”

4. Knelpuntberoep verhoogt je kansen

Je kans op een job verhoog je fors als je voor een knelpuntberoep kiest. Dit zijn jobs die moeilijk ingevuld geraken, zoals jobs in de zorg en technische beroepen als onderhoudstechnicus, CNC-operator, schrijnwerker en procesoperator. Niet toevallig leidt 73% van het opleidingsaanbod naar een knelpuntberoep.

5. Online cursus gratis voor elke Vlaming

Wist je trouwens dat je ook als niet-werkzoekende gratis online leert? Na inschrijven bij VDAB heb je toegang tot 240 online cursussen, bijvoorbeeld: Frans, basisbegrippen automechanica, Google mail en zoeken, planlezen, solliciteren, enzovoort.


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels